UNOde50: бижута с възпламеняваща страст с форма на клечка кибрит

"През нощта ми стана студено. Завих я с едно одеяло." Така литературният мистификатор Ромен Гари събира в две изречения квинтесенцията на любовта, белязана с метафората на топлината, огъня, пожара. Любовта е страст, която носи знака на божественото - Прометей открадва огъня от боговете, за да го даде на хората. Любовта е единствената емоция, която укротява унищожителната сила на пламъка, превръщайки го в красива благодат. За това е нужна само една искра, възпламеняващата мощ на една единствена клечка кибрит...

Кибрит! Именно той е вдъхновение за огнените испанци от UNOde50, които в колекцията си Perfect Match не само стилизират в бижутата си познатата дървена клечка с червен край, но и я превръщат в откровено послание за страст, споделеност, покана за любов. И то в навечерието на един специален празник, който наближава и изпълва с трепет много влюбени сърца - Свети Валентин. След броени дни отново ще имаме повод да подарим на любимия човек онзи тайнствен знак, който капсулира и опредметява най-съкровената ни емоция. Това е и най-подходящият момент да разпалим страстта с красив подарък.

Perfect Match на UNOde50 е една наистина забележителна колекция, която пленява със съвършенството на изчистените си форми и контрастната елегантност само на два цвята. Тя се състои от 21 бижута, изработени ръчно от специална сплав, със сребърно или златно покритие и червен емайл. Богатите на разнообразие модели включват 8 различни колиета, по 4 модела пръстени, обеци и гривни и забележителен модел ръкавели. Всички те, вдъхновени от клечката кибрит.

Световноизвестният бижутериен бранд черпи магически сили отново от тайнството на Азия. Припомняме ви, че в края на миналата година UNOde50 представиха впечатляващата си колекция за 2020-та Asia, която е разделена на 7 подколекции, цели 7 посвещения в мистиката на този пъстър и разнолик в културата си континент. Защо точно 7? Защото 7 е свещено число, число от духовен порядък, символ на сътворението. То управлява времето и пространството. Като едни истински испанци UNOde50 обичат да четат знаците и да бележат с тях деня си.


И докато първата подколекция за тази година – Japan, която дебютира в целия свят през ноември 2019 г., черпеще вдъхновение от Страната на изгряващото слънце и първите утринни лъчи, в навечерието на празника на любовта дизайнерите на UNOde50 ни изненадват приятно с втората подколекция ръчно изработени бижута на марката, носещи енергията на Китай: Perfect Match.


Както често се случва, във всяко откритие за света винаги е въвлечена поне една любопитна жена. Именно на придворните дами по времето на династията Ци (управлявала Северен Китай (550 - 577) дължим чудодейните клечки кибрит. Според историческите извори, по време на военна обсада височайшите дами останали без огън и прахан, но не се предали. Водени от любовта и надеждата, те напоили малки борови пръчици със сяра и създали първите кибритени клечки.



Освен призив за изгаряща любов и неугасваща надежда, колекцията Perfect Match е и прелюдия към следващата подколекция в колекция Asia на UNOde50 – China, която очакваме с нетърпение тази пролет. А дотогава, поддържайте и разпалвайте любовта в очите на любимия човек, подарете му онзи символ на обич, който ще може да разкрие тайната на сърцето ви.

(в материала има продуктово позициониране)