Вижте кои са храните, за които кожата ще ви благодари

02 януари 2023 | 15:25
6468
2
Unsplash, Инстаграм
2

Храната на масата ни е важна не само за здравето ни, но и за красотата и добрата форма. Всички знаем, че сред най-вредните за кожата храни са пърженото, захарта, солта, кофеинът. Но кои са добрите?

Водата. Разбира се, тялото ни е вода в голямата си част. Затова не е странно, че тя играе важна роля в борбата с процеса на стареене. Пийте често, за да поддържате функциониращите органи и стави във форма, да помогнете на метаболитните процеси и да хидратирате кожата.

Нарът - богат е на витамини и антиоксиданти и помага в борба с уврежданията от слънцето.

Шоколадът - да, шоколадът. Той съдържа флавоноиди – антиоксиданти, които помагат за хидратацията на кожата и я поддържат в добър тонус.

Екстра върджин зехтинът е добър заради Омега-3 мастните киселини, които са полезни за кожата.

Боровинките са богати на антиоксиданти и спомагат за поддържане на еластичността на кръвоносните съдове, понижава кръвното налягане. Антиоксидантите пък, какъвто е расвератролът, ни предпазват от преждевременно стареене.

Зеленият чай пази кожата от ултравиолетовите лъчи. Оранжево-червените зеленчуци съдържат много бета каротин, ликопен и други растителни пигменти, които придават красив и здравословен тен на кожата.

Зелените листни зеленчуци като спанак и къдраво зеле са противовъзпалителни, борят се срещу стареенето и съдържат витамини К, А, С и Е.

Пуешкото месо е богато на цинк и селен - те пазят имунната система и се борят срещу възпалителните процеси в организма.

Още по темата

Коментари

2
  06 януари 2023 | 23:30 отговор
 

ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ В РАЗЛИЧНИ СПОРТОВЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ СПЕЙСОВЕТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ПРОСТО ДА СЕ СЪЗТЕЗАВАТЕ С ДРУГИ ХОРА С РЕАЛНИ СПОРТИ ИГРАЧИ И ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ДОНЕСЕ ПАРИЧНА НАГРАДА ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ ВЕЧЕ СЕМЕЙСТВО НА ДНЛ ФЕНТЪЗИ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ Е ПОЧТИ 2700 ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

 
1
  04 април 2022 | 03:33 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени