Автор
Woman.bg

Време е за сандали, да се погрижим за краката си

Онзи мечтан момент от годината най-накрая дойде и е време да извадим летните рокли и да се разходим по магазините, за да си купим няколко чифта красиви сандали. Но преди това трябва да направим нещо още по-важно – да се погрижим за стъпалата си, които сме крили повече от половин година. Признайте си, през зимата едва ли сте отделяли толкова време за педикюр. Ето как да вкарате не само тялото, но и краката си във форма за нула време. Просто следвайте тези стъпки:

Ексфолиране

Първият проблем, който трябва да леквидирате е твърдата суха кожа. Това е и най-трудният момент, ако не полагате целогодишна грижа за краката си. Затова трябва да си създадете навика да ексфолирате кожата на стъпалата си още сега. За целта използвайте скраб и пила за крака. Първоначално премахвайте мъртвата кожа с тях два пъти в седмицата, а когато видите резултата, продължете веднъж седмично. Ако пък имате екстремна нужда от ексфолиране, можете да заложите и на електрическа пила за пети.

Накисвайте краката си

Накисването на краката в топла вода е изключително полезно не само за кожата на стъпалата, но и за кръвообръщението. Поглезете стъпалата си в леген с топла вода и можете да добавите сапун за крака или друг продукт, който да ги освежи.



Не забравяйте крема

Много е важно след всички тези процедури да се грижите за мекотата на стъпалата си. Ако не използвате крем, то ексфолирането и накисването няма да дадат желания ефект. Знаете ли, че кожата на краката ви е около 10 пъти по-твърда и дебела от тази по останалата част на тялото? Затова стъпалата ви имат нужда редовно да бъдат поддържани с крем, който да ги омекотява. Хубаво е кремът ви за крака да бъде мазен и да го използвате по два пъти дневно. За най-добър ефект можете да намажете краката си вечер преди сън и да спите с чорапи. Ще се учудите колко са меки краката ви на другата сутрин.

А сега е време за малко блясък

Премахването на мъртвата кожа и омекотяването на стъпалата са само част от процедурите, необходими за перфектния педикюр. След тях трябва да помислите и за ефектен лак, който да придаде завършен вид на краката ви. Преди това трябва хубаво да изпилите ноктите, не ви препоръчваме да ги режете. След това да нанесете основа и лак. Ако пък не желаете ноктите на краката ви да искрят, можете просто да заложите на безцветен лак, който да придаде блясък.

Четете още: 10 изящни маникюра за лятото!