От няколко дни обмисляме кога да се оставим в ръцете на фризьор, който да ни преведе в нормален вид (подстрижка и цвят няма да са ни излишни след празниците).

Макар и доста позната и разпространена, омбре прическата ни се струва красив и стилен вариант за новата ни визия в началото на 2013-а.

Уточняваме, че не сме се вдъхновили от певиците Алисия, Галена и Глория, но нямаше как да не отбележим, че те и трите предпочели този сайлинг на косите си.

Алисия

Галена

Глория

Риана също заложи на омбре стила, но нейната прическа е с бонус – обръсната глава от едната страна.

Косата "омбре" се дефинира като цвят, който прелива от тъмно към светло или в обратния ред, като преходът е съвсем плавен.

Ефектът на изсветляваща коса, „целуната” от слънцето, беше сред най-желаните процедури за нюансиране, като успя да се задържи няколко сезона наред. Днес любимият омбре ефект отново намира място в косите, но този път - като още по-секси и категоричен акцент, който може да бъде оцветен в различни нюанси.

Ефектът е същият като да оставиш косата си да израсне няколко месеца след боядисване, но се постига за 2 часа във фризьорски салон, като сами решавате колко тона по-светла желаете да е "промяната".