Автор
Woman.bg

Всичко, което трябва да знаем за изкуствените мигли

Много често да сме в приличен вид сутрин изисква усилия, а това е трудно, особено ако сме си легнали в късните часове на нощта.

Това е една от причините все повече жени вече да прибягват до удължаване на миглите, тъй като това не изисква слагане на спирала и дори нанасяне на сенки. Погледът с изкуствени мигли изглежда магнетичен и без допълнителен макиаж по очите ви.

Има някои важни неща, които трябва да знаете за изкуствените мигли, преди да отидете до салона и да пожелаете и вие да имате такъв неотразим поглед.


Като начало нека видим каква е разликата между изкуствените мигли и удължаването. За разлика от изкуствените мигли, които може да си купите от най-близкия магазин за козметика и които може да залепите върху вашите собствени, и то в домашни условия, удължаването на миглите се прави задължително от специалист в салон. При правилна грижа не е необходимо да ходите на поддръжка в период от шест до осем седмици, докато не паднат постепенно.


Добрият специалист е много важен

Когато става дума за това да удължите миглите си, е препоръчително да се поинтересувате къде са най-добрите специалисти.
Изберете внимателно мястото, където да ви направят красиви. Уверете се, че специалистът е измил ръцете си, преди да прибегне до разкрасителната процедура, а също така носи маска и използва ръкавици, както и стерилизирани пинсети. Не се притеснявайте да проследите всички тези неща.

Освен това се поинтересувайте какъв е съставът на лепилото за мигли, което ще използва. Ако отговорите са незадоволителни за вас, потърсете друго място, където да поставят миглите ви. Не позволявайте неопитни хора да лепят мигли върху клепачите ви. Дори и да струва малко повече, изберете салон, където специалистите са на ниво.

Удължаването на мигли изисква ежемесечна поддръжка

Имайте предвид, че, ако решите да удължите миглите си, това не е еднократен процес. Всеки месец или на месец и половина трябва да посещавате салона, който сте избрали, за да ви сложат нови мигли, тъй като старите постепенно са изпадали. Цените варират между 80 и 120 лв. Затова имайте предвид, че тази разкрасителна процедура изиска средства.

Изберете прецизно вида на миглите

Това е много важно. Имайте предвид, че трябва да съобразите вида на миглите с дължината на естествените ви миглите. Ако изберете твърде дълги мигли или пък са по-наплъстени снопчета, могат да причинят проблеми. Затова трябва да сте сигурни, че при удължаване на миглите сте избрали подходящия модел, така че миглите да седят възможно най-естествено, а не като ветрила.

Ако специалистът, който ви поставя миглите, е добър, ще ви помогне да вземете правилното решение и да изберете най-подходящия вариант за вашето око. При поставянето на мигли се взима предвид формата на вашето лице и дължината на естествените ви мигли.


Не носете грим преди да ви поставят миглите

Преди да отидете да ви поставят миглите, поне един ден не слагайте грим. Отидете с почистено лице, без остатъци от сенки, спирала или очна линия. След процедурата имайте предвид, че няма да може да се изкъпете в следващите 24 часа. Това е заради лепилото за мигли, което изисква своето време за изсъхване, обикновено – между 12 и 24 часа. Това е важно правило, въпреки че не всички жени го спазват.

Не нанасяйте спирала и очна линия

Когато сте с удължени мигли не е препоръчително да слагате спирала върху тях. Това е така, защото, когато се опитате да почистите миглите си от нея, има вероятност да отскубнете част от миглите с тампона. Очната линия също не е за препоръчване, тъй като съдържа определени масла, които могат да окажат неблагоприятно въздействие на лепилото.

Бъдете много внимателни, когато миете лицето си

За да запазите миглите си по-дълго време в добро състояние, без да се налага да ходите до салона, трябва да измивате лицето си много внимателно. Използвайте само такива препарати, които са специално разработени за удължаване на миглите. Докато миете лицето си, избягвайте да триете очите си.


Тези мигли изискват ежедневно разресване

Миглите могат да се заплетат, когато спите или се къпете и затова е необходимо внимателно да разресвате миглите си с чиста четчица, когато се събудите и след като се изкъпете. И за да предотвратите ненужното заплитане, опитайте се да спите по гръб.

Несъмнено удължаването на мигли е топ тенденция в момента. За много жени е удобство, а освен това изглежда красиво и не ви се налага всеки ден да слагате спирала и грим, тъй като с тези мигли такъв не ви е необходим. Преди да си поставите мигли, не забравяйте да изберете подходящото място, където специалист да се погрижи по най-добрия начин за вас и спазвайте горните правила.