Всичко, което трябва да знаете за ботокса

10 ноември 2016 | 17:02
10454
2
2

Колкото и да ни е страх да го признаем, истината е, че бръчки няма да подминат никоя от нас.

Различните ежедневни мимики – когато се усмихваме или изразяваме друга емоция, или пък когато свиваме очи, за да видим нещо по-добре, ние не осъзнаваме, но по този начин значително спомагаме за появата на така наречените мимически бръчки между веждите, около устата, както и бръчките тип "пачи крак" около очите.

Загуба на еластичност и колаген, която стареенето носи със себе си, също спомага за по-бързата поява на тези естетични недостатъци.
За щастие вече има методи, които да ни помогнат да се преборим с въпросните следи на времето, като най-ефикасният от тях несъмнено е ботокс терапията.

Ботоксът е медикамент, който се получава от ботулиновия токсин тип А. Този токсин се синтезира и отделя от специфичен вид бактерии, наречени Clostridium Botulinum. Познати са няколко типа ботулинов токсин - A, B, C, D, E, F и G, но за целите на медицината се използва основно тип А и много рядко тип В.

Когато се инжектира в мускула, ботоксът предизвиква неговата релаксация, което означава, че той не се съкращава и не може да набръчка кожата, разположена отгоре. Получава се и ефект на изглаждане на надлежащата кожа.

Интересно е, че въпросната бактерия Clostridium Botulinum може да предизвиква смъртоносното хранително отравяне, наречено ботулизъм. Инжектирането на ботокс в мускулите обаче не е свързано с развитие на ботулизъм.

Началото на ботокс терапията се поставя през 1992-а и с всяка изминала година популярността ѝ расте.

Самата процедура продължава няколко минути, а ефектът от нея е видим след около 5 дни, като първоначално трае от три до шест месеца. След повторно нанасяне на ботулинов токсин обаче, периодът на видимия ефект от него се удължава. Ако пък е използван съвсем в началото на образуването на бръчиците, е възможно изцяло да ги елиминира.

Препоръчително е обаче токсинът да не се инжектира в едно и също място повече от два пъти годишно, защото е възможно да се получи увреждане на третираните мускули. 

Непосредствено след инжектирането на ботокс може да се усеща лек дискомфорт и да се наблюдава повишаване на температурата, главоболие и дразнене на стомаха, но симптоматиката отшумява за няколко дни.

Коментари

2
  14 ноември 2016 | 23:49 отговор
 

Пачи крак се наричат бръчките около устата,не около очите! Ботоксът прави физиономията ти,като на кукла-безжизнена и неестествена!Не можеш да се усмихваш,не можеш да показваш емоции-вдълвява те и те прави пластмасово чудовище.Тоест-прави те изключително грозна и неествена!По-добре малко повече бръчки,но на естествено и човешко лице,отколкото на плашеща кукла,не е ли така? Всъщност ботоксът бил много вреден.Субстанцията е много вредна.

 
1 p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
  11 ноември 2016 | 20:15 отговор
 

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 51 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE

 

Добави Коментар

Най-четени