Автор
Woman.bg

За красива кожа Салма Хайек не... мие лицето си сутрин!

Салма Хайек е на 53, но годините въобще не я притесняват. Тя изглежда прекрасно, а тайна е в съветите, които е получила от своята баба.

View post on Instagram
 

Салма обожава да се гримира. Прави го още на 14 и има талант. Затова домът на звездата се превръща в нещо като студио за разкрасяване. Освен на родните си тя тренира и върху колегите си от театралното училище, които с удоволствие позволяват да ги направи по-красиви преди снимки.

Преди няколко години Хайек дори основа собствена козметична компания - Nuance. И активно участва в определяне на съставките на продуктите. „За крема против стареене аз казах на производителите какво да сложат вътре. Бяха шокирани, защото не знаеха за повечето съставки“, признава Хайек пред списание Glamour.

View post on Instagram
 

Красавицата добавя, че всичко, което знае, е научила от баба си, а съставките идват от Мексико. Тайната съставка е дървесна мимоза, която се използва в страната на инките при лечение на изгаряне. Тя възстановява кожата най-добре и именно затова я слагаме в кремовете, казва Салма.

„Баба ми е казвала, че през нощта кожата се снабдява с всичко, което е изгубила през деня. Също така, ако се измия хубаво вечер, ще бъда ли мръсна на сутринта?“, казва Хайек пред „New York Times“. И Така обяснява защо не мие лицето си сутрин.

Просто го напръсква с розова вода, за да събуди кожата. Съветва дамите да го правят, защото запазва кожата от стареене.