Защо парфюмите имат пол?

21 септември 2009 | 05:43
18795
0
0

Свикнали сме да разделяме парфюмите в две основни групи - За Нея и За Него. Обикновено ни е необходима само част от секундата, за да определим един аромат като мъжки или дамски.

Изборът на аромат се определя от нотките, които подчертават нашата индивидуалност - женственост, мъжественост, сексапил, очарование, обаяние... Както, ние жените, използваме косата и облеклото си като оръжие за съблазняване, така избираме и парфюм. При мъжете ситуацията е аналогична - любимият аромат отговаря на характера.

Парфюмът трябва да ни допълва, но и да създава фон, върху който да изпъкват нашите красиви страни.

Има ароматни нотки, които категорично разделяме като дамски и мъжки. Например - сладките плодове и цветята са приоритет на дамите, а строго мъжките аромати са кожа, папрат и тютюн.

Днес обаче, след вълната на еманципация, след промените в отношенията между половете и разбиранията се появиха унисекс аромати. Те са предпочитани предимно от влюбени двойки и като състав са свежи и неутрални, а освен това ароматите се променят според кожата върху, която са използвани.

Митът за андрогините десетилетия наред провокира модата и събужда любопитство у всеки експериментатор.

Парфюмеристите промениха стила на ароматите и откриха като формула златната среда. Демоде са твърде силните и строго крайните дамски или мъжки нотки. Днес в чудодейните съставки на парфюмите За Нея се срещат мъжки аромати и обратно. Все пак лек нюанс на папрат в нейния парфюм или на плод в неговия добавя екзотична и пикантна нотка. Леко вълнение и намек за свободомислие и любов към приключенията.

Истината остава само една , обаче - парфюмът допълва визията, той е неразривна част от впечатлението, което оставяме у околните. Той хармонира на нашия характер и дооформя образа ни пред останалите.

Парфюмите имат пол тогава, когато една жена иска да излъчва женственост, обаяние, нежност, грациозност, изящество...
Парфюмът има пол и тогава, когато мъжът иска да изглежда уверен, свободен, секси и положителен в очите на обкръжението си...

Източник: kozmetikata.bg

Коментари

Добави Коментар

Най-четени