Състоянието на вашата кожа се променя буквално за часове. Сутринта тя вече е съвсем различна, не такава, каквато е била вечерта, а това значи, че има нужда от принципано различна грижа.

И така, какво си отива заедно с кожата сутринта? Защо сутрин изглеждате зле? И с какво може да ви помогне кутийка с един добър дневен крем?

Какво да правим?

През нощта горните слоеве кожа губят влагата си и се обезводняват. Поради това на лицето по-ясно си личат бръчиците.

Ако спите по корем или се въртите, бръчиците сутрин са повече. В първия случай лицето отича през нощта, при втория - търка се във възглавницата.

Четете още: Захарта и телефоните - най-големите приятели на бръчките

Средните и долни слоеве на кожата през нощта се насищат с влага от продължителното пребиваване в хоризонтално положение. За това клепачите изглеждат подпухнали, под очите има торбички, бузите изглеждат подути, овала на лицето губи своята яснота.

Стремейки се да се оправи, организма намалява притока на кръв - смалява подкожните съсъди. В резултат на което вие изглеждате по-бледи, отколкото по друго време на денонощието и рискувате да прекалите с декоративната козметика. Най-добре е тя да се нанася един час след сън.

На бледия фон по-ясно личат пъпките, за това се създава впечатлението, че те са "излезли" през нощта. Всъщност шансовете на пъпките са еднакви по всяко време, но сутринта сме по-пристрастни към отражението си в огледалото и по-старателно изследваме лицето си.

Използвайте дневен крем колкото може по-бързо - тогава бледостта, подпухналостта и другите козметични недостатъци, обусловени със сутрешните особености на кожата ще минат по-бързо.

Крема трябва да нанесете до обяд, по-късно той вече няма да е ефективен. Сутринта кожата е по-възприемчива към козметични процедури и прекрасно се отзовава на въздействието на компонентите на дневното средство за грижа за нея. И сутринта крема нормализира секрецията на мазните жлези. Тя се повишава в промежутъка между 10 и 12 часа, от което лицето започва да блести.

Дневния крем трябва да е със SPF-фактор и специални биопротектори от рода на мексорил (защитава влакната на колагена и еластина от разпадане), пчелен восък и растителни керамиди, за да е защитена кожата през деня от слънчевите лъчи, цигарения дим, вятъра, дъжда, праха, газта и др.

Грижейки се за кожата, е важно да не се отклонявате от режима, иначе това ще се отрази на красотата ви по не много добър начин!

Прилагайте дневен и нощен крем от една линия - те идеално ще се допълват взаимно, максимизирайки ефекта. Никога не бъркайте кутийките с дневен и нощен крем! Те имат принципално различни съставки на активните компоненти и текстура. Дневния крем трябва да увлажнява и защитава кожата, а задачата на средството, което използвате вечер, да подхранва и възстановява външните слоеве.

Четете още: Какво говори червилото за женския характер?