Ах, това червило! Страстта на всяка жена! То е това, което допълва визията ни със стил, изящество и сексапил. Тъмно или светло, ярко или бледо, искрящо или матиращо, със или без блясък – то е неизменна част от дамския макиаж. Обичаме го! Защото ни прави по-красиви, по-изкусителни, по-вълнуващи.

Освен че ни придава повече съблазън и женственост, червилото може да се похвали и с още цял куп предимства, заради които си заслужава да го превърнем в любим „аксесоар“.

1. Червилото съдържа слънцезащитен фактор, който предпазва устните от слънчево изгаряне. Не е тайна, че устните са по-уязвими от слънчевите лъчи, защото в тях няма меланин.

2. Предпазва деликатната кожа на устните от изсушаване. Това си свойство дължи на съставките, които червилата най-често съдържат - алое вера и витамин Е, които хидратират устните.

3. Подчертава формата на устните и усмивката, с което прави излъчването ни по-силно, а нас самите – още по-привлекателни в очите на околните.

4. Повишава женското ни самочувствие и самоувереността ни.

5. Когато е ярко, подсказва на околните какво е настроението ни.

6. Червилото ни помага да придадем повече обем и плътност на устните си, така че те да изглеждат по-секси, съблазнителни и сочни.

7. Изпълнява ролята на коректор, с което може да прикрие малка раничка или дори херпес.

8. Колкото и странно да ви звучи, червилото изглажда кожата. Дори и на пръв поглед незначителното разтягане по време на нанасянето на червилото активира почти цялата лицева мускулатура.

9. Не ви се вярва, но е факт – червилото подобрява концентрацията. Проучване доказва, че дамите, които носят червило, имат по-добри резултати на поставените тестове, в сравнение с тези, които не носят червило. Обяснението на учените е, че червилото вдъхва повече увереност, което се отразява благоприятно на цялостното представяне на изпитния тест или интервю.

Четете още: 15 неочаквани неща, които възбуждат мъжете