Жените са красиви само два часа дневно, въпреки почти 40 минутната им подготовка.

Това показва изследване на британска козметична компания. Анкета показва също така, че най-красивите жени в Европа са италианките.

Всеки ден жените "харчат" по 38 минути в подготовка - 10 минути за душ, 11 за прическа, 8 са грим и 9 минути в избор на тоалет.

Изследването показва, също така, че два часа след като жените са излезли от къщи започват да губят сутрешния си блясък.

"Стресиращото пътуване към работата в комбинация с няколко часа работа, влияе на техния изглед", казва един от експертите провели изследването. "Заради това нежния пол се старае през целия ден да запази сутрешния си блясък", казва още той.



Анкетата, в която участвали 2000 жени, показала, че жените се отправят към тоалетната към 12.00 часа за да "се освежат", коригират грима и прическата. Но обикновено в следобедните часове красивата половинка губи интерес за вида си и избягва да се погледне в огледалото. Дали това важи и за италианките, които в анкетата са класирани като най-красивите жени в Европа?

Холандски туристически сайт е направил допитване след 6000-те си потребители и резултатите показали, че най-красивите жени в Европа са италианките. В топ пет на списъка влизат на второ място шведките, следват ги полякините, испанките и холандките.



Всеки пети европеец смята за най-красиви в Европа девойките от Апенините. Въпреки това повечето от анкетираните определят като най-красиви жените от собствената си страна. Изключение правят белгийците и германците, които възхвалят "южната красота".

По отношение на мъжете, повечето жени определят като най-красиви в Европа италианците и веднага след тях испанците, съобщава БГНЕС.