Масажът на лицето е една от най-важните страни в ежедневната ни грижа за кожата. Той подобрява текстурата и здравето й, подмладява я, стимулира кръвообращението в подкожния слой и не на последно място ни кара да изглеждаме по-млади като цяло.

Масажът също така помага за облекчаване на стреса и напрежението и ни зарежда в добро настроение. Но той трябва да се прави по правилния начин, в противен случай може повече да увреди кожата отколкото да е от полза.

Ето кои са едни от най-добрите съвети за прилагането на масаж на лицето, които можем да правим удобно у дома:

Как да изберем подходящо масажно масло или крем

Преди да сме започнали да правим масаж, трябва да изберем подходящия за кожата на лицето лосион или крем. Разбира се, не всички хора имат еднаква кожа – както по лицето, така и по цялото тяло. При някои тя е суха, при други – мазна, а при трети – т.нар. нормална.

За да получим максимален резултат от масажа, задължително трябва да подберем точния козметичен продукт, съветват от zdrava.bg

Можем да използваме и някои чисти масла с масажна цел.

Зехтинът например е подходящ за всички типове кожа.

• Ако сме със суха кожа, може да опитаме с натурално кокосово масло.
• При проблем с акнето се препоръчва лавандуловото масло. Лавандулата има антибактериални и антисептични свойства и ефективно лекува всякакви кожни проблеми, включително акне.
• За по-състарена кожа бадемовото масло е отличен избор. То съдържа витамин Е, който предпазва кожата от бръчки.

Как да подготвим лицето си за масажа

След като изберем правилния козметичен продукт, който ще ни помогне с масажа, е време да подготвим лицето си. Трябва да вържем косата си здраво назад и да й сложим лента по линията на челото, за да не попадне върху кожата по време на процедурата.

Как да почистим лицето преди масажа

Следващата стъпка е да почистим лицето си – най-добре с почистващо тоалетно мляко. Защото масажът следва да се прави върху напълно чисто лице.

Почистването помага и да поддържаме порите на лицето си чисти, в противен случай се запушват и кожата не може да диша. През отворените пори подхранващите вещества проникват по-дълбоко в кожата.

Очаквайте продължение...