Очната линия е истинско предизвикателство за всяка жена. Представена по най-добрия начин, тя се превръща в мощен магнит за мъжете. Ако знаете как точно да подходите към нейното сътворяване, тя ще се превърне в ключов елемент за вашия стил и излъчване.

За да изпипате до съвършенство очната линия, трябва да знаете някои специфични тънкости, към които е препоръчително да се придържате.

Открийте коя очна линия ви отива най-много. Преди да започнете да използвате този продукт, трябва да знаете какви видове очна линия се предлагат на пазара и коя е най-подходящата за вас:

View post on Instagram
 

Молив: Очната линия молив е перфектна за вас, ако нямате голям опит в гримирането. Обикновено е по-мека от течната или гелообразната очна линия.

Тип писец: Този вид очна линия прилича много на течната с тази разлика, че при нея гримът се съхранява в апликатора.

Течна: Течната очна линия изисква невероятна прецизност при нанасяне, тя е по-наситена и с фин връх.

Гелообразна: Гелообразната очна линия е по-лесна за нанасяне и обикновено се предлага под формата на малко шишенце с четка апликатор.

View post on Instagram
 


Ако очите ви са малки, препоръчваме ви да поставяте очна линия само в края на окото. Това ще даде оптимален визуален ефект на уголемяване и издължаване на окото.

При кръгли очи очната линия е добре да се поставя така, че да придаде удължен ефект на окото. За целта очната линия се поставя до средата на окото, като се започне от външния край към средата с по-дебел и изразен външен край, с тънко и стилно завършване към средата на окото.

Дамите с перфектните бадемовидни очи могат да рискуват и да направят пълна очна линия от вътрешния до външния край с добре изразен край тип – котешка извивка. Това ще подсили още повече красивата бадемовидна форма и ще придаде още по-голяма дълбочина и изразителност на окото.

View post on Instagram
 


Ако не се получи желаната очна линия от първия път НЕ се отказвайте! всяко нещо изисква практика и увереност. Опитайте отново и отново, докато ръката ви не придобие стабилността и умението, от които една съвършена очна линия се нуждае!

Използвайте течна очна линия, защото тя покрива много добре и придава по-изтънчен стил. Ако ви е трудно да нанасяте очна линия с тънък писец, направете я с помощта на молив.

Моливът е далеч по-благоприятен инструмент за по-лесно оформяне на очната линия.

Вече има и иновативна очна линия, която е във вида на туширащ маркер с печат. С нея определено е много по-лесно, а и винаги симетрично.

Внимавайте очната линия да е нанесена равномерно върху двете ви очи. За целта я правете бавно и с търпение. Ако излезете от очертанието, клечката за уши ще ви свърши добра работа, за да го изтриете.

Ако използвате спирала за мигли или изкуствени мигли, не бързайте с поставянето им. Първо, направете очната линия, а едва след това се поглижете и за обема на миглите си.

View post on Instagram
 

Четете още: 5 бюти грешки, които ви правят нещастни и гонят мъжете от вас