Поддържането на тялото през лятото е необходим, не особено сложен и понякога дори приятен процес.

Сезонът на късите поли и панталони, банските и откритите обувки предполага повишени изисквания към външния вид и фигурата.Посрещнете лятото в идеална форма, като започнете да го разкрасявате още сега! За да ви улесним, ще споделим с вас и тайните методи на холивудските звезди. Най-важното е да се наслаждавате на процеса, затова нито един от съветите ни не изисква да се насилвате!

Съветът на Ева Лонгория – скрабове за кожата

Можете да върнете здравия и сияен вид на кожата си с помощта на пилинг. Ползвайте купешки скрабове или си ги пригответе сами вкъщи като „отчаяната съпруга“ Ева Лонгория. За целта тя ползва смляно кафе, смес от зехтин със захар или морска сол, овесени ядки, счукани бадеми и други естествени съставки.

За начало разтрийте енергично сухата кожа от стъпалата до врата с масажна ръкавица или груба гъба. После влезте под душа или във ваната, нанесете скраба на лицето и тялото си и го разтрийте с кръгови движения. Измийте кожата и за финал нанесете овлажняващ лосион.

Ако повтаряте процедурата два пъти седмично, ще отстраните натрупалите се мъртви клетки на епидермиса, ще намалите целулита, ще тонизирате лимфната си система и ще направите кожата си гладка и мека.



Съветът на Деми Мур – овлажняване на кожата

Ежедневното овлажняване на кожата е задължително според Деми Мур и звездата се опитва да внедри този полезен навик и в мисленето на дъщеря си. Ето един хитър трик за лице – денем ползвайте лек овлажняващ крем, а нощем – по-интензивен.

За да не купувате три-четири отделни вида, нощем можете да нанасяте онзи крем, който ползвате през зимата като овлажняващ.

Хитър трик за тяло – нанесете овлажняващо мляко или лосион на кожата веднага след душ, докато тя е още влажна.

Очаквайте продължение