„По женски“ с Джули Ангелова: Тенденции в грима за есен-зима 18'19

Добре гримираното лице несъмнено привлича внимание. Понякога малко сенки и червило правят чудеса. Тенденции има и при грима, като се променят в зависимост от сезона и новите модни течения.

Магьосниците с четките – гримьорите, могат да преобразят лицето ни само за минути. А всяка дама да стане с една-две идеи по-женствена, по-желана, по-обаятелна...

Един магнетичен поглед, хубави плътни устни, добре оформени вежди и изящни скули... Коя жена не иска това? Гримьорът на звездите - Джули Ангелова, разкрива пред Woman.bg, какви са последните модни тенденции при beauty грима този сезон.

- Джули, какви са тенденциите при грима за сезон есен-зима 18'19?

- Тенденциите за всеки сезон са различни, но винаги има нещо общо между тях. Сега за есен-зима те са свързани с това нюансите да са в шоколадово-кафяво и бордо. Една смесица между топло и студено. В момента тази тенденция, която аз налагам и може да видим на лицето на Гери Дончева (на снимките), е студеният грим и по-скоро студен – полихромен, т.е. аз смесвам синьо с лилаво и тюркоазено зелено. Червилото е лилаво. Освен това се използват и много хайлайтъри. И другата тенденция, която стана нещо като „малката черна рокля“, е тъмният опушен грим, който винаги е актуален и секси.

Гери Дончева

- Кои са грешките, които най-често допускат жените, когато се гримират?

- В България все по-малко грешки допускат жените, те се ръководят по-скоро от гримьорите си. Когато видя нещо гротескно, в случая обикновено е твърде много фон дьо тен или пък черен грим и огромни мигли. Друга грешка също са твърде много подчертаните скули. Употребата на друг цвят фон дьо тен, като нюанс, отново е грешка. Другото е цветът на червилата. Много дами мислят, че като дойде сезон есен-зима червилата стават по-тъмни. Няма нищо подобно. Тъмното червило дава изморен вид и качва възраст. Аз избягвам да слагам такива червила.

- Дамите, които нямат толкова много опит с нанасянето на грим, как да изберат подходящия фон дьо тен за своето лице?

- Първо трябва да отидат в много добър бранд за декоративна козметика. Основата, фон дьо тенът и коректорът трябва да са най-висококачествени. Жените трябва да се съобразят първо с възрастта си, второ - да изберат дали да е течен фон дьо тен, стик или крем-пудра. Третото нещо, по което се избира, е покривността – дали да е силнопокривен или лекопокривен. Четвъртото нещо, което трябва да е ръководно при избора, е цветът. Това е най-трудното и обикновено се чудим между 3-4 цвята. Затова на отделни участъци на лицето може да се намажем с различните цветове, които сме избрали. Не на ръката, а на лицето. След като сме си сложили от фон дьо тена на лицето, е необходимо да излезем извън магазина, и да се видим на дневна светлина. Тогава се преценява най-добре кой цвят да изберем. Фон дьо тенът може да е един-два тона по-тъмен от лицето ни, но в никакъв случай по-светъл.

- Една средностатистическа българка, ако използва по-евтина козметика, но за сметка на това има точна ръка и може да се гримира, възможно ли е да се получи хубав грим, въпреки по-ниския клас продукти?

- Разбира се. Възможно е, но нека само да не се прави компромис с фон дьо тена. Един добър фон дьо тен струва от порядъка между 50 и 100 лв. и той стига за 4 месеца. Всичко останало, като сенки, моливи руж, червило и т.н., може и да е по-нисък клас.

- Кои са твоите топ 3 съвета към българката?

- Нека всяка българка бъде много горда, защото е една от най-поддържаните жени. В цяла Европа почти не може да ни стъпят на малкия пръст, която и да е нация. Тук винаги ще видиш интересен цвят коса, а дори да няма прическа, ще има хубав парфюм или червило. Пожелавам да са здрави и щастливи, защото тогава, дори и без грим, пак изглеждаме добре. Нека бъдем елегантни в своята визия, да се гримираме спрямо своето вътрешно усещане, възраст и повод. Нека всичко да бъде в синхрон.