Автор
Пепа Попова - Пепита

Пътуване назад във времето с Ultherapy

През последната година кожата, която обитавам вече почти пет десетилетия започна да се променя - скулите ми увиснаха, а в зоната около челюстта си я усещах сякаш с един размер по-голяма. Да, гравитацията не прощава... И независимо, че следите от земното притегляне бяха може би само няколко издайнически милиметра в посока надолу, аз вече знаех, че трябва да предприема нещо. Чувствах се зле, като се погледна в огледалото, но не чак толкова зле, та да прибегна до скалпела, за да започна да поправям белезите на времето.
Именно това ме накара да потърся в глобалната мрежа повече информация за потенциални решения на проблема. И така попаднах на специалистите от ProDerma – клиника с изключителен опит и екип от професионалисти, които от години предлагат иновативни и ефективни решения в дерматолгията и грижата за кожата, дори и така нашумелия, особено в Америка, микролифтинг без операция. Приятно се изненадах, че след Варна, Дубай и Букурещ, най-накрая са решили да отворят клиника и в София.

Много бързо си насрочих час и се оказах в елегантния им център на ул. Галичица 33 в компанията на изключително харизматичната д-р Мирослава Чортова, която обстойно ме запозна с революционната Ultherapy.

Това буквално е неоперативен лифтинг на лицето", ми обясни д-р Чортова.
Аз наистина обичам много хирургията, та дори блясъка на скалпела и усещането да е в ръцете ми и именно заради тази любов продължавам да практикувам в Пирогов, но наистина вярвам, че Ultherapy е технологията, която ще ме накара да оставя скалпела с удоволствие поне тук в ProDerma.


При тази процедура главаната роля е поверена на ултразвукова вълшебна пръчка…. Всъщност, използва се топлина, произведена от прецизно насочени звукови вълни, които буквално спират отпускането на колагена и го възстановяват, което от своя страна стяга и повдига кожата и подлежащите тъкани.
В допълнение д-р Чортова ме увери, че процедурата вече не е болезнена. Съвсем наскоро компанията-иноватор и производител на апарата за Ultherapy се е справила с опасенията на пациентите, като е коригирала интензивността на процедурата, за да минимизира риска от болка. Всичко това ме накара да опитам доскоро невъзможното и да се реша да пътувам назад във времето, когато шията ми не изглеждаше увиснала и набръчкана, както сега.



Преди да вляза в дезинфекцирания за мен бял кабинет и да седна на ултрамодерния стол, за всеки случай си взех една таблетка мента, глог и валериан. Няколко минути по-късно лицето ми беше покрито със сонограм гел. През следващия час д-р Чортова поставяше “вълшебната пръчка” на Ulthera по шията ми, челюстта, бузите и челото, плъзгаше, натискаше здраво и цъкаше с устройството, милиметър по милиметър, докато разговаряхме за Седмицата на модата в Париж и новите он-лайн ревюта.
Усещането от всеки от стотиците “взривове”, които “вълшебната пръчка” произвеждаше беше странно: за частица от секундата усещах, че нещо много горещо настъпва, преди всъщност да го регистрирам, то вече беше отминало. Началото е малко стряскащо, подобно на дръпването на крака ви, когато лекар удари коляното ви с гумен чук. Единствените моменти, които ме накараха да се натисна силно на стола, бяха първите няколко издърпвания над бузите ми.



След като извървя пътя от шията до челото ми, д-р Чортова повтори всичко от начало, след което ми подаде огледалото... Е, почти същата аз... Бузите ми бяха леко зачервени и малко по-стегнати, но освен това, нямаше някаква видима разлика. Въпреки че Ultherapy се смята за неинвазивна процедура, реших, че няма да се върна в офиса и се прибрах вкъщи.
На следващата сутрин се погледнах в огледалото – чувствах кожата на лицето си по-чувствителна на допир, но изглеждах достатъчно добре, за да се върна на работа.

Около десетина дни по-късно ефектът на Ultherapy изглеждаше почти свръхестествен – реанимираният ми колаген започна бавно да плете лицевия силует на по-младата с поне 5 години мен. Контурните линии бяха омекотени, а бръчиците - изпънати. След около 30 дни двойната ми брадичка отново бе останала сама, а поизтънелите и потъмнели във времето кръгове под очите ми видимо подобриха състоянието си. Д-р Чортова ме увери, че около четвъртия месец издълбаните ми бузи следва също да се закръглят. Не се съмнявам, че ще извадя поне още някоя и друга година от ЕГН-то тогава.

Да, пътуванията в чужбина станаха трудни напоследък, но пътуването назад във времето по отношение на кожата на лицето ми се оказа повече от възможно в клиники ProDerma.

(в материала има продуктово позициониране)