Бъдещето на хляба – завръщането към истинската храна

Ежедневието ни е натоварено, забързано, изпълнено със срещи, стрес, отговорности. И може би точно затова все повече хора започват да обръщат внимание на храната, която слагат на масата си. Все повече от нас търсят качеството в продуктите, които дават на децата си. И все повече хора - независимо от възрастта, знаят, че истинската храна е знак не само за уважение към самия себе си, но и гаранция за добро здраве.

А когато говорим за вкусна храна, то ние българите сме неизменно свързани с хляба. Той присъства на трапезата ни от векове, за да почетем с него празника и да споделим делника.

Кой не мечтае за едно вкусно хлебче, което наистина ухае на топла препечена коричка и има вкус на живот? Защото хлябът е живот. Особено по нашите ширини.

Ние тук сме закърмени с прясно изпечения топъл "самун", мек, вдигащ пара, върху който мажем дебело вкусно масълце или домашна лютеница. Дори поръсен само с шарена сол, истинският хляб е невероятно вкусен.

Неслучайно народът ни смята, че "от хляба по-голямо няма". Той не е просто продукт, който слагаме на трапезата, а радостта от добре свършената работа, наградата, която получаваме, когато седнем да се храним в компанията на любимите си хора и награждаваме тялото и душата си - с истински вкусен хляб и добре приготвено ястие.

Хлябът е основен източник на енергия за тялото, особено сега, по време на пости. Можете да го комбинирате с вкусни и "позволени" добавки, превръщайки го в наслада за душата и тялото.

Как обаче се случва магията на хляба и каква е тайната на вкусния хляб? На пръв поглед той се прави лесно - трябват ви брашно, вода, сол и мая или квас. Но всъщност истински качественият хляб изисква не само добри технологии, а и много любов. И не на последно място - знание как точно да бъде приготвен. Именно затова ние сме фенове на пекарната на BILLA, защото хлебарите, които работят там са специално обучени. Посветени в тайните на хляба, тези страхотни технолози много често месят на място хляба, който можете да купите от BILLA. Да, всички знаем, че имат прясно изпечен хляб на всеки 30 минути, но другия път като минавате покрай BILLA пекарна - обърнете внимание колко нови и различни рецепти имат вече. Наистина има страхотен избор и качествен хляб.

И ако и вис екато нас, щом усетите аромата на топъл хляб се връщате в детсвото, то не пропускайте да споделите с любимите си хора хапване, което носи ценността на спомен - филийката, намазана с масло и поръсена със сол, или филийка с шипков мармалад, сладко от сини сливи или боровинки. Това е хлябът. Нещо много специално. И истинско. Като детството. Оставя завинаги в сърцето ни, носи ни спомени и асоциации за дом, прегръдка, грижа.

Хлябът - и едно време, и сега, обединява семейството. Той е дар от Бога. На българската трапеза почти не се сяда, ако няма хлебчета или филийки. Хайде, отбийте се и си вземете едно хлебче за душата. В BILLA пекарна със сигурност току що са извадили нещо все още топло. Заслужили сте си го!

(в материала има продуктово позициониране)