Автор
Цвета Герчева

5 начина да направим страхотна храна с крема сирене

Да сме вкъщи толкова дълго време преди изглеждаше химера, а сега сякаш вече започна да ни харесва и тайничко си казваме "Ама аз станах много добра в кухнята, тази изолация ме научи на толкова много неща."

И макар да имаме усещането, че всичко това скоро ще свърши, изводите, които всеки от нас си направи за тези почти два месеца вкъщи, са много. Моите лични са, че да готвиш всеки ден е удоволствие и може да бъде страхотна релакс терапия. Да отворя сайтовете и да потърся ново вдъхновение за вкусна храна ми действа разтоварващо. И не на последно място - най-после наистина успях да се почувствам като домакинята вкъщи, която всички питат: А какво ще направиш за вечеря?

Истината е, че преди живеех много по-забързано и честно казано не чувах този въпрос.

Днес знам, че да приготвя полезна и вкусна храна вкъщи е мисия, която мога да изпълнявам успешно. Затова и днес ви събирам няколко супер идеи за това как да направите вкусно хапване с малко добро крема сирене (аз лично купувам само това на Alra, защото в него има само свежо мляко, сол и закваска).

Всичко което ви трябва са 5 минутки, шепа зеленчуци, които са останали в хладилника, малко сьомга, малко зелени подправки или просто прясна паста, която крема сиренето прави уникално вкусна. И така - понякога не е нужно вкусното хапване да се приготвя трудно!

Ето няколко идеи за дипове с крема сирене, които са просто фантастични!

Дип "Сърввайвър"

Това е любимата ми рецепта, защото гарантирано се получава, но всеки път става различна. Какво ви е нужно? Отворете кутуйка крема сирене Arla натурално, имат и XL опаковка, която е достатъчна за цялата фамилия. А сега се насочете към хладилника - отворете с отработен жест вратата и изследвайте за всички неща, които могат да ви послужат за сървайвър дип. Ще ви дам пример - достатъчно е да ви е останала половин чушка, малко пресен лук (сега е сезонът на дивия чесън - трябва да пробвате да забъркате дип и с него - става уникален), домат или краставица, изостанала кисела краставичка от буркан или няколко самотни люти чушлета - всички тези съставки са страхотни за вашия сървайвър дип.

Накълцайте на ситно всичко, което сте открили по време на експедицията в хладилника, добавете малко зехтин и ако е нужно сол, препечете няколко филийки хляб и воала - вие имате уникално хапване.


Витаминозна свежест

Всичко което ви трябва за този дип са няколко връзки свежи подправки. Аз лично обожават диповете с две връзки копър, нарязан на ситно, крема сирене, няколко капки зехтин, мъничко чесън и сол на вкус Стават за няколко минути, изключително ароматни са, а когато намажеш тази паста с подправки върху току що препечен хляб, крема сиренето леко се разтапя и се получава наистина ужасно вкусно хапване.

Норвежко изкушение

Ако има нещо, което наистина да се връзва отлично с крема сиренето, в моя списък на първо място е сьомгата. Вземете няколко слайса пушена сьомга, накълцайте на ситно, добавете малко каперси и зелени подправки на вкус и сервирайте. Всичко, от което имате нужда са няколко филийки хляб и добре изстудено бяло вино. Можете спокойно да комбинирате този дип с български ароматен Мискет или Совиньон блан от избите край Черно море.


Ягодов десерт с крема сирене

Може и да не сте предполагали, но натуралното крема сирене (заложете на това на Arla - няма да се разочаровате), се оказва идеална основа за десерти. Как да приготвите нещо наистина добро за диджестив след вечеря? Отворете кутийка крема сирене, разбъркайте я нежно с вилица в купа, като добавите и няколко лъжици кисело мляко, за да олекотите текстурата. Поръсете с малко пудра захар, докато кремът стане достатъчно сладък според вашият вкус. За мен 3 лъжици пудра захар са достатъчни за една опаковка, но всеки обича различно ниво на сладост.

Вземете няколко маслени бисквити или каквито имате вкъщи, натрошете ги на дъното на прозрачна ниска чаша (аз използвам чашите за уиски), залейте с подсладеното крема сирене, а отгоре нарежете няколко ягоди.

Десертът става изключително красив и вкусен, защото е цветен. Загатва се хрупкавото дъно, после следва пухкавия бял крем и се завършва с ароматните ягоди.

Направете го - няма да съжалявате.

Прясна паста с крема сирене

По време на една от обиколките ми в Сицилия се научих да готвя прясна паста. Всичко, което ви трябва е добра паста (вече има много места у нас, които предлагат прясна паста), дълбок тиган и 15 минути по часовник. Знаете, че прясната паста се приготвя много бързо - след като водата заври, са нужни не повече от 3, 4 минути, за да е готова.

Ако искате да я направите като старите сицилианки, налейте водата направо в тигана, сварете пастата, а после само отцедете водата и добавете няколко лъжици крема сирене (ако използвате с пикантен вкус става уникално), малко пармезан и чесън, поръсете със зехтин или масло, оставете я да поеме млечния вкус на крема сиренето и готово - след няколко минути можете да сервирате уникална млечна прясна паста. Не забравяйте да наръсите със счукани орехи и черен пипер за пълен италиански вкус.

(в материала има продуктово позициониране)