Автор
Пепа Попова - Пепита

Брънч на плажа: тайните на доброто прекарване са точно тези!

Пикниците и лятото вървят ръка за ръка, обикновено под формата на следобедна или вечерна афера. Вашето лято обаче се нуждае от пикник за закуска. Приказно е и вече проверено.

Приятелите ми знаят, че съм любител на онези стилни неделни закуски, които наричаме брънч. Добре знаят също, че обичам и пикниците. Има ли нещо по-хубаво от комбинирането на двете? Не, няма! Заявявам го от опит.

Знаете ли, трябва да си призная, че съм в състояние понякога да стоя на опашка и чинно да чакам да ме настанят на най-горещото място в града, на което организират подобни късни и модерни закуски. Понякога обаче нямам подобно търпение. Пикникът за закуска заобикаля всичко това, като в допълнение дава предимството да бъдеш на първокласно място с приказна гледка на открито.

Именно в синева и с шума на вълните посрещнахме неделния ден миналата седмица с две любими приятелки. Първоначалната идея бе да се насладим на чаша пенливо вино и вкусни хапки и сирена на фона на приказния залез на плажа, но дъждът не позволи подобна лилава феерия. Това бе причината да преминем към план Б и брънч на открито. Та първият ми съвет, когато решите да организирате пикник, е да се запознаете с прогнозата за времето

Съветът изглежда очевиден, но често забравяме да направим това и ненадейно се оказваме с осуетени планове.

А ето още няколко съвета за успешен брънч на плажа:

Изборът на локация...

Научих, че винаги е добра идея да се запознавате с вашата дестинация за пикник, преди да излезете през вратата с всички кошници. Проучете предварително мястото, на което смятате да организирате пикника си, за да знаете точно къде отивате. Това ще ви помогне да избегнете нежелани и неприятни изненади.

Донесете някои удобства от дома

Декорирането на пространството е от изключително значение. Смятам, че всички онези малки и красиви детайли спомагат за изработването на фона, върху който да създаваме незабравими спомени. Красиви свещници, текстилни салфетки и ефектен сервиз – всички тези детайли помагат на обикновения пикник да се превърне в специално и паметно събитие! Изберете правилното одеяло. Изберете одеяло, което ще осигури достатъчно комфорт и пространство и което се пере машинно в случай на петна от напитки и храна. Не забравяйте дъска за рязане. Тя е идеална за лесно порциониране на вашите лакомства. Освен това е прекрасна поставка за всички сирена и плодове, както и удобна и равна повърхност за чашите с искрящо шампанско.

Избягвайте храна, която е трудна за ядене или изисква много внимание

Заложете на лесни за приготвяне, но все пак вкусни ястия. На храна, която ще издържи в горещото време. Храна, която е лесна за транспортиране и сервиране. Солени мини хапки, намазани с нежен слой крем сирене Arla, сирена, разбира се, разнообразие от плодове. Не пестете въображение: малини и къпини, малко шамфастък, прясно изпечени хлебчета, гауда и ементал Arla, грозде и сладко от зелени орехчета... идеите са стотици, важното е да имате желание. И не забравяйте тайната на комбинациите - към млечния вкус на гаудата добавете сладостта на боровинката и ще видите по какъв интересен начин солените и сладки нотки изпъкват.

С продуктите на Arla може лесно и бързо да си „сготвите“ храна за навън, която освен вкусна е и направена от натурални съставки.

Опитайте питки за wraps: направете си най-вкусните и лесни сандвичи – намазвате, пълните, завивате ииии готово. Можете да импровизирате с продуктите всеки път. Не забравяйте напитките. Винаги носете шампанско или просеко! Виното с балончета е от съществено значение за незабравимия пикник, защото се комбинира добре с цялата гама любими мои сирена Arla. А и просто си представете как се наслаждавате на великолепна чаша искрящо шампанско на фона на обляното в слънце море... Не забравяйте да го охладите добре!



Доведете приятел и се забавлявайте

Пикниците са по-добри с приятели. Лично аз прекарах неделния ден в компанията на любими приятелки. Шокиращо, но нито една от нас не посегна към телефона си повече от 3 часа. Наслаждавахме се на гледката, храната и компанията си като в добрите стари времена.

Почистете след себе си! Не забравяйте да вземете няколко торби за боклук, за да можете да оставите зоната си за пикник толкова чиста и без отпадъци, колкото сте я намерили. Накрая ми остана само да ви припомня основния принцип на пикника: Храната е по-вкусна на открито.





(в материала има продуктово позициониране)