Настроени сте скептично към брюкселското зеле и не знаете как да го приготвите? Тогава тази рецепта е за вас. Приготвена е с настърганите сирена на Arla, които са изключително удобни за употреба. Просто отваряте пакета и директно поръсвате ястието си. Рецептата е много подходяща както за бърз обяд или предястие, така и за гарнитура към меса.

Необходими продукти:

400 г брюкселско зеле
25 г масло или олио
50 г микс настъргани чедър и моцарела Arla
2 ч.л. чесън на прах
2 ч.л. червен пипер, по възможност пушен
1 ч.л. сол на кристали
сол и черен пипер на вкус



Приготовление:

• Изплакнете брюкселското зеле и отстранете външните листа.
• Сварете брюкселското зеле в подсолена вода за около 6 минути. Трябва да е напълно омекнало, в противен случай няма да можете да го смачкате.
• Отцедете водата от брюкселското зеле и го объркайте с маслото и подправките.
• Разпределете ги в тава с хартия за печене и ги смачкайте с дъното на чаша.
• Поръсете отгоре с настъргания микс жълти сирена Arla и запечете смачканото брюкселско зеле за около 10 минути на 225 градуса, докато стане златисто и хрупкаво.
• Преди сервиране овкусете със сол и черен пипер на вкус.

(в материала има продуктово позициониране)