Искате да изненадате гостите си с изключително вкусен шоколадов десерт – ето нашето предложение: мини чийзкейк браунита, които със сигурност ще повдигнат настроението на всички ваши гости и те ще поискат рецептата веднага. А ето я и нея!

Необходими продукти:
За слоя с крем сирене:
300 g крем сирене Arla натурално
1/3 чаша захар
1 ванилия
1 яйце

За шоколадовия слой:
60 g нарязан на едро шоколад
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. какао
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. кристална захар
1/2 ч.ч. светло мляко
2 големи яйчни белтъка
1 с.л. масло Lurpak
3 супени лъжици олио
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол



Приготовление:
1. Започнете с приготвянето на пълнежа на слоя с крем сирене. Сложете в купа крем сиренето Arlа и разбъркайте с помощта на миксер на средна скорост. След това добавете захарта и ванилията и бъркайте докато сместта стане много пухкава. Оставете настрана при готовност.
2. Загрейте фурната до 200 градуса.
3. За да приготвите сместта за браунито разтопете шоколада и маслото. Сложете съставките заедно с олиото в купа и ги разтопете на водна баня или в микровълнова фурна. Температурата не трябва да е прекалено висока, за да не се развали текстурата на шоколада.
4. В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера и солта. След това добавете кафявата и бялата захар и разбъркайте добре.
5. В друга купа разбийте млякото, белтъците и ванилията. Добавете към тях шоколадовата смес и бъркайте докато сместта стане гладка, гъста и леко лъскава. Малко по малко добавете сместа с брашното като разбърквате добре до получаването на хомогенна смес.
6. От получената смес отделете ¼ и я оставете настрана. Останалата част разпределете в тава за печене, застлана с лист хартия, поръсен с брашно и намазан с масло. Разпределете равномерно брауни сместа. След това отгоре внимателно разпределете пълнежа с крем сирене Arla. Отгоре разпределете останата брауни смес.
7. Печете за 40 или 45 минути докато горната част придобие коричка (браунито трябва да запази влагата си вътре).
8. Оставете да се охлади напълно, преди да сервирате. По желание може да украсите отгоре с разбита сметана или горски плодове.

(в материала има продуктово позициониране)