Трудно е да изберa любим месец от годината. Всеки от тях е специален по свой начин! Март обаче заема наистина най-специалното място в сърцето ми по редица причини.

Март бележи края на едни от най-нелюбимите ми неща – зимата и студа. И дните стават по-дълги. Най-накрая! В началото на март дните започват да се чувстват сякаш отново са дни, а аз започвам да се чувствам отново човек, при това специален – майка, любима, приятелка, сродна душа... И всичко това заради един ден, посветен на жената – 8 март.

Обичам този ден! Като дете го обичах, защото ми даваше още една възможност да зарадвам мама и баба. Още помня с какъв трепет избирах най-красивите цветя за тях. Помня щастието: тяхното - в очите им и моето - в прегръдките им.

Обичах този ден и в училище заради вниманието, с което съучениците, а после и любимите момчета ни обграждаха. Да и това щастие, премесено с пърхащи пеперуди, помня.

Обичам 8 март най-много сега, защото днес съм и майка, и любима, и дъщеря и заради всички тези роли цялото всемирно щастие е с мен на този ден.

Баща ми винаги ми е казвал, че всяка жена е цвете, което както растенията цъфтят от водата, разцъфва от поздравления, внимание и любов. Благодарна съм на съдбата, че все още на този ден, както и през всички останали дни в годината, продължавам да имам неговата любов. Благодарна съм, че ще мога и на този 8 март да избера най-красивите цветя за мама и отново да видя щастието в очите ѝ.

Благодарна съм и за щастието, което моите три любими момчета у дома ми подаряват година след година.

С приближаването на празника съм изключително нетърпелива и любопитна да разбера с какво ще ме изненадат този път. Как ще се надскочат? И въобще възможно ли е това?

Защото миналата година получих домашен чийзкейк вместо цветя...

Оказа се, че двама тийнейджъра и мъж на средна възраст са достатъчно смели и в състояние да приготвят най-финия и вкусен чийзкейк с горски плодове.
Скъпи момчета, ако и вие искате да изненадате любимата си жена, мама или приятелка с красив и вкусен десерт за 8-и март, то бързо записвайте рецептата на моите момчета, която чинно добавих в тефтера си миналата година, след като първо си облизах чинийката.

Супер лесен е, няма никакво "готвене", трябват ви само няколко прости съставки и щипка любов – крем сирене Arla натурален вкус, масло, бисквити и любимите ви плодове.
Толкова е просто, толкова е вкусно!

Продукти за основата:
150 гр натрошени пълнозърнести бисквити 75 гр масло Lurpak
Продукти за пълнежа: 150 мл сметана (38%)
400 гр. натурално крем сирене Arla
150 захар
1 бр. ванилия
300 гр. замразени ягоди
3 с.л. захар
Настъргана кора и сок от 1 лимон
Пресни плодове за украса (малини, ягоди, боровинки, къпини)


Начин на приготвяне на основата: Натрошете бисквитите. Разтопете маслото и разбъркайте добре с трохите. Поставете сместа за основата във форма за печене и я покрийте с хартия за печене. Притиснете сместа, докато не стане равна и гладка. Оставете в хладилника и изчакайте да се втвърди.

Начин на приготвяне на пълнежа: За да направите пълнежа, разрежете по дължина ваниловата шушулка, извадете семената и ги смесете със захарта и натуралното крем сирене Arla до получаване на пухкава смес. Разбийте сметаната и я добавете внимателно към сместа с крем сиренето. Изсипете пълнежа върху основата, заравнете повърхността и оставете чийзкейка в хладилника, докато се охлади напълно и стегне.

Начин на сервиране: В тиган сложете замразените ягоди и захарта, сложете на котлона и оставете да ври 5 минути. Пасирайте соса и подправете с лимоновата кора и лимоновия сок. Оставете “сиропа” да изстине в хладилника и излейте върху готовия чийзкейк заедно с пресните плодове преди сервиране.



Специалните поводи означават специално внимание, освен към любимите ни хора и към продуктите, които използваме.
Насладете се на десерт без консерванти и стабилизатори, обгърнат в 100% натуралното крем сирене Arla – чудесен вкус, нищо излишно!

За да изненадате любимия човек със специално приготвен чийзкейк, няма нужда да прекарате часове в кухнята.
Нужно е само да използвате истинско крем сирене, направено от натурални съставки, за да имате най-вкусния домашен десерт.
Поднесете го в леглото на любимата, изненадайте приятелката си на вратата с него, подарете го на закуска за мама в кухнята или го направете за себе.

Празникът е гарантиран! Казвам го от опит!




(в материала има продуктово позициониране)