Търсите оригинален десерт за вечерята с приятели, който да е лек и изкушаващ. Имаме готово предложение за вас. Освен това се приготвя и много лесно. Вижте рецептата за десерти с халва и пълнеж от крем сирене Arla!

Необходими продукти за 6 десерта:

350 г фин грис
100 г масло Lurpak
550 мл прясно мляко
400 г захар
230 мл вода
За пълнежа:
300 г крем сирене Arla натурално XL
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. екстракт от ванилия

За сервиране:
Сладко от червени плодове или сладко от смокини
Печен шамфъстък



Приготовление:

В тенджера смесете млякото, водата и захарта, докато захарта се разтвори наполовина.

Сложете маслото в тенджера с дебело дъно, за да се разтопи.

Изсипете гриса в тенджерата с маслото и го запържете при непрекъснато бъркане на среден огън, докато стане кафяв (внимавайте, защото лесно изгаря).

Внимателно добавете течните съставки (мляко, вода, захар) и разбъркайте за около 10 минути, докато халвата започне да се сгъстява. Свалете от котлона, покрийте съда и го оставете, докато изстине напълно.

В купа смесете крем сиренето Arla, брашното и ванилията с помощта на бъркалка.

Покрийте 6 стъклени купички или чаши с прозрачно фолио. Сложете по 4-5 лъжици халва във всяка купа и притиснете халвата с лъжица, така че да залепне за дъното и стените до дебелина около 1 сантиметър. Напълнете купичките/чашите с крем сирене и поръсете отгоре 1-2 лъжици халва.

Покрийте купичките/чашите с фолио и притиснете малко с длан, така че халвата да залепне. Оставете десертите в хладилника за 1 час.

Отстранете фолиото и обърнете купичките/чашите върху чиния, за да извадите десертите. Сложете 1 пълна лъжица сладко върху всеки десерт, разпръснете шамфъстък и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)