Дип с печен чесън и крем сирене Arla

03 септември 2020 | 09:00
40186
0

Какъв по-добър начин да разнообразите вечерта си, ако не с нещо вкусно, леко, екзотично и здравословно? 100% натуралното крем сирене #Arla е основната съставка в този изкусителен дип с печен чесън, поднесен с хрупкава питка и сурови зеленчуци. Опитайте!

Порции: 4-6
Подготовка: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин
.

Съставки:
500 гр крем сирене Arla Натурално
4 глави чесън
3 с.л. зехтин
Сокът на 1/2 лимон
2 щипки смляна мащерка + 1-2 ч.л. листа от прясна мащерка
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/4 ч.л. лют червен пипер (чили)



Гарнитура:
2 големи питки, препечени, нарязани на дълги филийки
Микс от зеленчуци: краставици, репички, моркови, чушки, копър и целина, нарязани на парчета

Начин на приготвяне:
1. Отрежете горната част на всяка от главиите чесън и ги поставете в малка тава за печене. Оваляйте в 2 с.л. зехтин и поръсете с мащерката.
2. Покрийте с фолио и печете във фурната за 30-40 минути или докато чесънът стане мек и златист. Извадете и охладете.
3. В голяма купа смесете заедно сиренето Arla® с печения чесън, лимона и смления черен пипер.
4. Изсипете дипа в купа за сервиране и поръсете с допълнителната мащерка, останалия зехтин, черния пипер и люспите лют червен пипер (чили).
5. Сервирайте с топли хлебчета и сурови зеленчуци.
6. Насладете се! 

По рецепта на Михаела Белорешка от Good Natured Food

(в материала има продуктово позициониране)

Woman.bg

Сайтът за истинската жена