Вкус, лекота и качество... какво повече ви трябва в един летен десерт? Тази рецепта за галет с крем сирене Arla и сезонни плодове е перфектното решение за здравословна и апетитна сладост, с която да зарадвате любимите си хора:

Продукти:

За тестото:
125 гр масло
200 гр брашно (аз използвах био спелта)
1 яйце
2 с.л. кафява захар
щипка сол

За плънката:
150 гр крем сирене Аrla Light
2 с.л. кафява захар
1/8 ч.л. семена ванилия
кора от 1 лимон
500 гр сезонни плодове (малини, къпини, боровинки, праскови)
1 пъдпъдъче яйце за намазване

Начин на приготвяне:
1. Сложете всички съставки за тестото в кухненски робот и блендирайте за около 1-2 минути, докато се оформи топка тесто, което се отделя от стените. Прехвърлете във фолио или восъчна кърпа и охладете за 20 мин в хладилник.
2. Разбийте крем сиренето със захарта и добавете настърганата кора лимон и ванилията.
3. Разточете тестото върху хартия за печене, разпределете 100 гр от крема, като оставите около 2 см от ръба и украсете с плодовете.
4. Подвийте страните на тестото с помощта на хартията и намажете с разбито яйце.
5. Поръсете със захар (по желание) и печете 40 мин на 180С.
6. Сервирайте с лъжица от крема и пресни плодове.
Насладете се на изобилието!

По рецепта на Михаела Белорешка от Good Natured Food

(в материала има продуктово позициониране)