Такос с хрупкаво сирене - толкова лесно и вкусно! Такосът е класика на уличната храна и подредени няколко в чиния са истинско пиршество за очите.

Необходими продукти за 4 такоса:

4 мини тортили, около 15 см диаметър
120 г черен боб от консерва
150 г настъргана моцарела Arla
половин зелена камба, нарязана на ленти
половин глава червен лук, нарпзан на ситно
1 ч.л. растителна мазнина
1/4 ч.л. люта червена чушка
1/4 ч.л. смлян кимион
сол
листа пресен кориандър
половин лайм, нарязан на резени
чили чушка, нарязана на тънки резенчета



Приготовление:

1. В тиган сотирайте лука и зелената камба. Овкусете с кимиона, солта и лютата чушка. Добавете черния боб и гответе около минута.

2. Сложете в тигана около 40 г моцарела на среден огън и поставете отгоре тортилата и притеснете леко, за да залепне за нея. Запечете за около минута. Направете същото и с останалите 3 тортили.

3. Обърнете запечения хрупкав такос с моцарелата, за да се запече и от другата страна.

4. През това време сложете от пълнежа с боба.

5. Сгънете на две и извадете в чиния. Декорирайте с резени лайм, чили и пресен кориандър.

(в материала има продуктово позициониране)