Ммм... Пролетта вече чука на вратата. Природата се събужда за нов живот, а ние ще прекарваме все повече време навън, което ни кара да се усмихваме. Особено когато се задава и един страхотен почивен ден, който можем да споделим с любимите хора. И да поглезим сетивата си с нещо вкусно, нещо специално. Като тези великолепни кифлички, които ще спечелят любовта ви с първата хапка - със своята хрупкава нежност и приказен аромат. Тайната им се крие в уникалното съчетание на маслото с вкуса на Arla Mozzarella. Едно приказно преживяване, което сетивата ви непременно ще оценят!

Време за приготвяне: 120 мин.
Продукти за 16 кифлички:

350 мл мляко
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
100 г масло Lurpak
600 г брашно
1 яйце
150 г Arla Mozzarella слайс (1 опаковка)
150 г шунка слайс
Маково семе за поръсване

Приготовление:

Маслото се разтопява и се смесва с млякото. Добавя се брашното, смесено с маята и солта, разбърква се с лъжица, докато съставките се смесят, и се доомесва на ръка. Тестото се оставя да втаса 1-2 ч. на топло, докато удвои обема си. Разделя се на две равни части и всяка се разточва в кръг върху набрашнена повърхност. От всеки кръг се разделя на 8 парчета, както се реже пица.

Слайсовете шунка и моцарела се нарязват на 16 парченца. Върху широката част на всяко парче тесто се слага по 1 парчеце шунка и моцарела и се завива навътре, така че да се оформят кифличките. Може да разнообразите вкуса им, като намажете предварително тестото с песто, горчица или маслинова паста.

Кифличките се подреждат в тава за печене и се оставят да втасат още 30 мин. Намазват се с разбитото яйце и се поръсват с маково семе. Може да се добави и настъргана моцарела.

Пекат се на 200°С 12-15 мин., докато станат златисти и се сервират.

(в материала има продуктово позициониране)