Поднасяме на вниманието ви едно изкусително предложение за сутрешна или следобедна закуска, която ще зарадва сетивата ви с пухкаваия си вкус и неустоим аромат. Присътвието на Arla Mozzarella слайс сред съставките ще придаде на това меко вълшебство особена изтънченост и деликатност.

Продукти за 16 кифлички:

350 мл мляко
1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
100 г масло Lurpak
600 г брашно
1 яйце
150 г Arla Mozzarella слайс (1 опаковка)
150 г шунка слайс
Маково семе за поръсване




Приготовление:

1. Разтопете маслото и го смесете с прясното мляко.

2. Смесете брашното с маята и добавете сол.

3. Смесете сухите и течните състваки добре до получаването на тесто. Оставете тестото да втасва 1-2 ч. на топло, докато удвои обема си.

4. След като тестото втаса, разделете го на две равни части и разточете всяка в кръг върху набрашнена повърхност. Всеки кръг се разделя на 8 парчета, както се реже пица.

5. Нарежете слайсовете шунка и моцарела на 16 парченца. Върху широката част на всяко парче тесто се слага по 1 парчеце шунка и моцарела и се завива навътре, така че да се оформят кифличките. Може да разнообразите вкуса им като намажете предварително тестото с песто, горчица или маслинова паста.

6. Подредете кифличките в тава за печене и ги оставете да втасват още 30 мин.

7. Намажете ги отгоре с предварително разбито яйце и поръсете с маково семе. Може да се добави и настъргана моцарела.

8. Печете на 200°С 12 – 15 мин., докато станат златисти.

(в материала има продуктово позициониране)