Лято е – време за приказни залези, за морски разходки, за дълги топли вечери на терасата, на покрива или в града... Време е за градински партита....

Има ли нещо по-хубаво от това да седиш навън с леко одеяло, наметнато върху раменете си, да се смееш с приятели до късно в лятната вечер? Не, няма! Летните градински партита са акцентът на всеки светски календар от юни до септември. Малки апетитни хапки, чаша пенливо вино, ако щете чай в късен слънчев следобед – една прекрасна традиция, за която трябва да благодарим на англичаните и най вече на кралица Виктория. Именно тя поставя основите на днешните партита в градината през 60-те години на XIX. век, когато започва да организира така наречените „закуски“. Въпреки името си, те са се провеждали следобед, както и сега. И ако тогава са залагали повече на чая, днес предпочитаме просеко или шампанско.

С шампанско или чай, след няколко години обикаляне по светски събития знам едно: най-щурите и паметни забави през лятото са по време на градинските партита, така че е време да обърнем поглед към организирането на подобно събитие.



Изберете тема
Концентрирането върху една тема или цветова схема може да бъде добра отправна точка, когато става въпрос за планиране на градинско парти. Тя може да бъде толкова широка или специфична, колкото искате – от рози до чаено парти ала Лудия шапкар. Наличието на тема може да помогне за визуалното съчетаване на декора на партито и да бъде от голяма помощ при избора на прибори, храна и декорации.


Декорирайте
Декорирането на пространството е от изключително значение. Смятам, че всички онези малки и красиви детайли спомагат за изработването на фона, върху който да създаваме незабравими спомени. Красиви свещници, текстилни салфетки, хубави чаши – всички тези детайли биха добавили доза шик към естествения и приказен фон, дело на природата. Използването на сезонни полски цветя е евтин начин за декориране на маса за градинско парти, а разделянето им на отделни по-малки букети ще накара флоралната ви украса да стои много по-изтънчено и класно.




Храна и напитки

Що се отнася до храната и напитките, заложете отново на сезонно и леко меню. Зарадвайте вкусовите си рецептори с хрупкави плодове и зеленчуци, пълни със слънце и естествено високо съдържание на витамини и минерали. Ето и няколко бързи идеи за зелени и полезни лакомства, които могат лесно да бъдат сервирани и консумирани в градината:

Хрупкави зеленчуци в млечен мус

Ако искате да изненадате гостите си с нещо много вкусно и същевременно наистина лесно за правене - защо не пробвате това: просто потопете нарязаните на ленти краставици, чушки и моркови в дип от сирене Arla, богат на калций и протеини? Разбийте с малко зехтин и подправки, сипете в елегантен съд и готово!

Аз го направих така за последното ми градинско парти и стана супер. Нежният крем, освен че стоеше ефектно в малките бурканчета, допълни по прекрасен начин богатия и естествен вкус на пресния летен зарзават.



Arla Хаварти пък се превърна в правилното допълнение на пълнозърнестите ми бисквити - направих много бързи и вкусни сандвичи с него.
Ако и вие като мен сте фен на сирената Arla, то можете да включите още няколко вкусни хапки - естествен източник на протеини и калций като резенчета авокадо върху препечен пълнозърнест хляб и резен Гауда или пък шишчета с домати, босилек и парченца Arla Чедър.

Нооо, да бъдем честни: нито едно меню за градинско парти не би било пълно без любимия ми чийзкейк в чаша.

Супер лесен е, няма никакво "готвене", трябват ви само няколко прости съставки и щипка любов – крем сирене Arla натурален вкус, масло, бисквити и любимите ви плодове. Натрошете бисквити в малко бурканче, сложете няколко лъжици крем сирене Arla и йогурт, украсете с плодове и имате страхотен чийзкейк. Толкова е просто, толкова е вкусно и ви гарантирам, че ще изчезне за секунди.

С продуктите на Arla може лесно и бързо да си „сготвите“ храна за навън, която освен вкусна е и направена от натурални съставки.
Не забравяйте напитките. Домашна лимонада, просеко или шампанско! Просто си представете как се наслаждавате на великолепна чаша искрящо шампанско на фона на залязващото слънце... Не забравяйте да го охладите добре!

Защото няма нищо по-хубаво от вкусна храна и охладени напитки. Пожелавам ви приказни летни забавления!




(в материала има продуктово позициониране)