Днес ви представяме лесна рецепта за приготвянето на вкусен десерт, идеален и за закуска:

Необходими продукти:

За къпейковете:

50 g меко масло
275 g пшенично брашно
250 g захар
3 яйца
200 ml мляко
2 с.л. какао на прах
½ с.л. ванилова захар
½ ч.л. сол
1 ч.л. сода
1 ч.л. оцет
червена сладкарска боя

За глазурата:

200 g крем сирене Arla натурално
50g масло
150 g пудра захар
пош



Приготовление:

1. Разбийте в купа маслото и захарта докато станат леки и пухкави с помощта на миксер.
2. Добавете яйцата едно по едно и разбийте добре.
3. Добавете в сместта млякото и малко червена боя и разбъркайте добре.
4. Смесете в друга купа пшеничното брашно, какаото, ваниловата захар и солта. След това пресейте сухите съставки с помощта на сито в яйчената смес.
5. Смесете оцета и содата за хляб и я сложете в тестото, когато започне да бълбука.
6. Разбъркайте добре тестото.
7. Намазнете форма за печене на мъфини с масло и разпределете тестото във формите до малко под ръба.
8. Печете в средата на фурната: първите 5 минути на 225 градуса, след това около 15 минути на 175 градуса.
9. Оставете мъфините да се охладят върху решетка за печене, когато станат готови.
10. Разбийте в купа крем сиренето Arla и маслото с помощта на миксер. Добавете пудрата захар малко по-малко, докато продължавате да разбивате. Спрете да разбивате, когато сместа стане хомогенна.
11. Сложете глазурата в пош и я оставете да се охлади в хладилника за около 30 минути.
12. След като мъфините и глазурата се охладят е време да ги сглобите. Сложете с помощта на поша глазура върху всяко кексче. По желание може да декорирате с пресни горски плодове.

(в материала има продуктово позициониране)