Автор
Цвета Герчева

Любов е... когато аз ти сервирам закуска в леглото, а ти оставаш там до обяд

Ден пореден от домашната изолация! Всички сме си вкъщи, вратата на хладилника се отваря толкова често, че вече става течение, показала съм нагледно 100% от кулинарните си умения, опекла съм хляб, има суфле, ягодово дайкири и баница, дъската с шаха стои с разбъркани фигурки, уча се да играя табла и от всичко най-много в момента се притеснявам за това как ще се справят емоциите ми с наложената карантина.

Никога не съм била от момичетата, които си стоят вкъщи. Преди време имах даже семеен ултиматум - бях длъжна един ЦЯЛ УИКЕНД месечно, тоест и събота и неделя, да бъда покорна домакиня и да си бъда удома. Рестриктивни мерки, с цел да бъдат озаптени поривите ми да изкача 2 върха за три дни през август или да направя експедиция по женски до забравено село в Родопите.

Днес обаче имам своето време да стоя вкъщи и не съжалявам, че се появи този шанс. Защото вярвам, че под най-гъстата кал винаги има твърда почва. Че най-студено и тъмно е в ония 20, 30 минути преди изгрев. Че даже и сега да сме уплашени, стреснати, тревожи за бъдещето, ще излезем от тази изолация по-добри, по смислени и по-мъдри.

И ще сме разбрали, че истината е в простите неща. Във времето с любимите хора. В споделянето на една препечена филийка с крема сирене за закуска. В малките жестове, които ни се виждат толкова важни в дни като настоящите.

И понеже - да - карантината се оказа нашето време да запретнем ръкави и да сготвим нещо вкусно на семейството, а и истината е, че отдавна не ми се е налагало да мисля какво да забъркам за закуска, обяд вечеря и утре в същия ред, днес имам за вас някои вкусни предложения, с които да разнообразите дните си.



Вярвам, че изолацията е един от най-лесните начини да намерим нов път към себе си, към удоволствието от общуването и от това да сме заедно, от добрия стар чар на семейния обяд и закуската в леглото.

И не си мислете, че ще си говорим за кордон бльо (не че е трудно да се направи). Предлагам ви няколко свежи идеи с крема сирене, аз лично съм влюбена в това на Arla, открих го наскоро и се оказа единственото на пазара, което даже отделя цвик, като при киселото мляко - доказателство, че в кутийката наистина има само мляко, сметана, сол и закваска.



Закуската, този важен момент от деня

Когато се чудите как да разнообразите закуската, има един бърз и лесен трик. Забъркайте палачинки (вече има и много готови смеси, като се добавя само яйце и мляко - няма как да сбъркате пропорциите), нарежете малко плодове, може да са портокал или ягоди, сложете две, три лъжички крема сирене и сeрвирайте. Плодовите вкусове идеално се допълват с нежното сърце на крема сиренето, а резултатът е питателна закуска с полезни натурални продукти - нещо наистина важно в дните, когато трябва да засилим имунитета си. Ако ви мързи да правите палачинки - и бретцелът е идеален вариант!



Обядът, който всички чакаме

Искате ли една идея за уникален и лесен обяд? Сварете малко паста ( все пак оставете я леко алденте - когато не е съвсем разварена, не се отделят опасните за талията вещества), забъркайте млечен сос от малко крема сирене, подправки, пресен лук или каквото имате в хладилника. Да, точно така - не е нужно да спазвате някаква строга рецепта - малко парченца колбас, малко гауда (Arla имат уникална гауда, препоръчвам я), или малко изостанали домати и друг зарзават - забъркайте топъл млечен сос, полейте пастата, оставете я да поеме ароматите на заливката докато още е гореща и сервирайте. И да не забравите да се усмихнете - това е последната, най-важна част от рецептата.

Вечеря за шампиони

Ако и вие като мен по цял ден готвите и ядете - едно е ясно - вечерята няма как да е много тежка. Затова имам идея за вас - препечете малко филийки и разбъркайте една опаковка крема сирене с подправки.

Добавете от това, което най-много обичате - може да е шепа маслини без костилки, няколко пера свеж лук, малко пушен червен пипер или пък шепа каперси. Ще получите един уникален пикантен млечен крем, който със сигурност ще възбуди сетивата ви.


*Това, което е важно да знаете е, че не е нужно да готвите часове, за да имате нещо вкусно, полезно и питателно за хапване. Просто се научете да поглеждате извън рамките, извън надписите, извън етикета. Защото всяка кутийка натурално крема сирене може да се превърне в най-ароматния и нетрадиционен дип, който можете да си представите. Важното е да сложите щипка въображение и да се доверите на простите неща, като кутийка крема сирене Arla.

Понякога, в дни като сегашните, осъзнаваме великата истина, че простите неща могат да ни спасят. А те не са чак толкова много, нали. Емоции, обич, вяра, сила и увереност. Увереност, че утрешният ден идва с по-добри новини, с повече толерантност и с... вкусна закуска.

А нали знаете - любов е, когато аз ти сервирам закуска в леглото, а ти оставаш там до обяд. Поне до обяд!

(в материала има продуктово позициониране)