Есента настъпва с нежна стъпка, водейки със себе си желанието за апетитни, леки и здравословни десерти. Родено от това желание е и новото ни предложение, създадено с вдъхновение от неотразимата Маги Пашова - милфьой със сини сливи и 100 % натуралното крем сирене #Arla.

Изкушение без добавена захар, обгърнато в естествени съставки без добавки и стабилизатори!

Продукти за 4 чаши:

18-20 сини сливи
обезкостени разполовени на две
1 с.л.кокосово масло
1 с.л. канела
1 ч.л. ванилов екстракт
3-4 звездички анасон
2 чаши смлени орехови ядки
2 опаковки крем сирене Arla Натурално

Начин на приготвяне:

Пригответе 4 прозрачни чаши или малки бурканчета за сервиране на десерта.

Намажете дъното на малка тавичка с масло, подредете сливите с разрязаната част нагоре и напръскайте отгоре останалото масло. Поръсете с канелата, ваниловия екстракт и добавете звездичките анасон.

Печете в предварително загрята на 180С фурна в продължение на 15-20 минути, докато сливите омекнат напълно и добият мек кехлибарен цвят.

След като сливите се охладят, сглобете десерта като редуватеред сливи, ред крем сирене Arla, ред натрошени ядки до запълване на съда. Завършете със сирене и орехи.

Съхранявайте готовия милфьой в хладилник до сервирането. Насладете се!

По рецепта на Маги Пашова