Да се събудя с усещане за свежест е едно, но да остана на върха на енергийните си нива до вечерта е почти невъзможно, особено откакто бутнахме отново стрелките на часовниците миналата неделя и откакто денят започна да става все по-кратък, а слънчевите лъчи все по-малко.
Доскоро смятах, че само кофеинът сутрин е достатъчен, за да ме накара да се почувствам като супержена с не една, а поне 3 суперсили, за да се справям на всички фронтове, които една работеща жена-майка и съпруга имат зачислени по дефолт. Трябва да си призная обаче, че това усещане за енергия е много, много мимолетно и ако кафето не е подкрепено с правилната закуска, моите супер сили бързо намаляват, летаргията, особено през есента, ме обзема още преди дори да съм обядвала. Да намериш рутина, която да те кара да се чувстваш пълен с енергия, не винаги е лесно, но е от ключово значение, за минимизирането на стреса и за поддържането на бодър дух и контрол през деня. За щастие, чрез много проби и грешки открих простички ритуали, които работят - и най-хубавото нещо от всичко, не са трудни за следване.

7 сутринта: Започнете с балансирана закуска

Балансираната закуска е основна част от моята рутина. Особено през уикендите, когато имам повече време, обичам да проявям творчество и да приготвям порция палачинки от овесени ядки вместо брашно, към които добавям натурално крем сирене Arla и шепа берита. Добрата храна ме кара да се чувставм страхотно, дава ми повече енергия, добро настроение и повече самочувствие.



7.30 - 8 сутринта: Поемете малко чист въздух

Чистият въздух - особено сутрин, е от ключово значение за мен, за да се почувствам готова за деня. Събужда ме, изпълва тялото ми и ми помага за подобряване на настроението или дори за намаляване на стреса. Понякога излизам да тичам, а в други дни просто вървя с леко темпо. Опитвам се да слушам тялото си, за да знам кога да го натискам и кога да го оставя да си почине. Моят най-добър съвет за това как да се раздвижите сутрин? Не мислете какво ви предстои - просто станете и действайте, преди малките дяволчета в мозъка ви да се намесят и да ви откажат от сутрешната физзарядка. Да имате комплекта си за спорт готов за обличане, също помага.

12 ч.: Направете подходяща пауза от екрана

Обикновено предиобедите в офиса са изпълнени със стрес, много екселски таблици и взиране в монитора. В последно време си налагам подходящи паузи от екрана на компютъра, за да се чувствам освежена, когато седна отново. Лек обяд с приятел навън или кратка разходка определено помагат.

15:00ч. Насладете се на малка награда

Забелязала съм, че нивото на кръвната ми захар спада следобед, заради това, а и заради честите случаи, когато ми се налага да пропусна обяда по една или друга причина, гледам винаги да имам малко вкусно, питателно и здравословно лакомство под ръка, за да повиша енергийните си нива. Оризова бисквита или филийка черен хляб със слой нежно крем сирене Arla. Сглобявам ги за секунди без да изоставам от работния онлайн чат или график твърде дълго. Крем сирената Arla са направени само от натурални съставки – мляко, сметана, закваска и сол. Съзададени са с много грижа и внимание от краве мляко, добивано в собствени ферми в Дания. Грижата за създаването на продукта е продиктувана от грижата към начина на живот и хранене на цялото семейство.

От съвсем скоро Arla е с нова визия, нова опаковка и предлага още повече видове крем сирене със същия свеж вкус. А най-хубавото е, че следобедната ви закуска всеки ден може да има различен вкус: натурален понеделник, "light" вторник, сряда - с много билки и подправки и с леко пикантен привкус, който се придава от комбинацията на червен и черен пипер, лук червени чушки и билки; свеж четвъртък с крем сирене без лактоза и петък с вкус на див лук, чесън и билки. Никога не с скучно и еднообразно с Arla.


18:00: Време да се отпуснете

Наличието на „краен час“ помага на моята продуктивност през деня и означава, че отлагам по-малко, което ми помага да се чувствам концентрирана и бодра, за да се справя със задачите, които съм си поставила. Опитвам се да спазвам този график.... Признавам си, че не винаги успявам, но смятам, че ежедневния deadline, който поставя работното време е нещо чудесно.

22:00: Наспете се добре

Имам правило „без екрани“ в леглото - това ми помага да се унеса по-лесно, да се насладя на по-дълбок сън и да се събудя, чувствайки се по-бодра и енергична за поредния ден, включващ любимите ми сирена. А сега с новата опаковка имам повече крем сирене за моите специални ежедневни ритуали.

Накрая не ми остава нищо друго, освен да напомня, че можете да си направите най-вкусния сос за спагети, най-сладкия чийзкейк, най-свежите дипове с помощта на Arla и да покорите деня с усмивка!

(в материала има продуктово позициониране)