Днес ви показваме рецепта за вкусен и лесен за приготвяне десерт!

Необходими продукти за 1 руло:

За тестото:

3 яйца
150 г кафява захар
120 г пшенично брашно
2 ч.л. канела на прах
1 ч.л. смлян кардамон
½ ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол
2 ситно настъргани моркова (около 150 г)
50 г ситно нарязани орехи
1 с.л. захар

За крема:

400 г крем сирене Arla натурално (2 х 200 г)
100 г пудра захар
1 с.л. настъргана лимонова кора
пош

За декорацията:

пресни листа мента
натрошени орехи

Приготовлние:

1. Разбийте в купа яйцата и кафявата захар с помощта на миксер.
2. В друга купа смесете брашното, канелата, кардамона, бакпулвера и солта. След това ги добавете към яйчената смес. Добавете и морковите и орехите. Разбъркайте добре сместа, за да се разпределят развномерно съставките.
3. Разстелете тестото в тава (около 30 х 40 см), застлана с хартия за печене, и печете основата на рулото за около 10 минути на 225 градуса.
4. Поръсете пудра захар върху лист хартия за печене и обърнете прясно изпеченото тесто върху него с лицето нагоре. След това внимателно премахнете хартията за печене от долната страна и оставете дъното да се охлади.
5. Разбийте в купа крем сиренето Arla, пудрата захар и лимоновата кора с помощта на миксер. Внимавайте да не разбивате прекалено дълго, защото кремът ще стане прекалено рядък.
6. Отделете около 1/4 от крема и го сложете в поша. Оставете поша с крема в хладилника, за да се охлади и да стегне.
7. Разпределете останалия крем върху основата на рулото. Навийте на руло откъм късата страна, като си помагате с хартията за печене за оформянето. Поставете рулото в чиния за сервиране.
8. Вземете поша с охладения крем и декорирайте горната част на рулото по ваш вкус.
9. Гарнирайте отгоре с орехови ядки (цели и ситно нарязани) и листа мента.

(в материала има продуктово позициониране)