Какъв по-добър начин да заситим глада си, ако не с нещо вкусно, питателно и здравословно? Днес ви предлагаме мъфини със спанак и Arla Mozzarella – гаранция за неустоим вкус и 100% натурални фермерски продукти във всяка хапка.

Време: 25 минути

Порции: 6 големи или 12 малки

Продукти:

100 г обикновено брашно
20 г полента
1 ч.л. бакпулверщипка морска сол
50 г Arla Mozzarella слайс, нарязани на кубчета
50 г сушени домати, отцедени и нарязани шепа бейби спанак, нарязан на ситно
щипка риган
1 глава лук
парченца мека червена люта чушка - обезмаслена и нарязана на ситно чили люспи
- по желание 125 мл полуобезмаслено мляко
2 ч.л. от зехтина, в който са били мариновани сушените домати
1 средно яйце

Приготовление:

Загрейте фурната до 190 ° C / газ 5. Пресейте брашното в купа за смесване, добавете полентата, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Добавете и останалите сухи съставки, като запазите част от кубчетата Arla и сушените домати. Поставете всички течни съставки в купа и разбъркайте добре.

Изсипете течната смес в сухите съставки и разбъркайте, докато всички съставки с есмесят, но без да разбивате. Използвайте лъжица или лъжичка за сладолед, за да напълните формичките за мъфини, които предварително сте намазали с мазнина за да не залепнат. Добавете останалата моцарела и сушените домати върху всеки мъфин. Поръсете с прясно смлян черен пипер и щипка чили, ако желаете.

Печете 15-18 минути за малки мъфини (20-25 минути за по-големи). Готови са, когато са се надигнали и са златистокафяви. Извадете от фурната и оставете да престоят няколко минути, преди да ги извадите от формичката. Охладете и сервирайте!