Те са вкусни, бързо се приготвят и могат да се хапват както у дома, така и в офиса. Идеални са за закуска и за следобедно хапване. Ухаят прекрасно и са най-приятното лятно изкушение, което можете да си представите!

Продукти за 12 малки мъфина или 6 големи:
100 г обикновено брашно
20 г полента
125 мл полуобезмаслено мляко
1 средно яйце
50 г моцарела Arla слайс, нарязани на кубчета
50 г сушени домати, отцедени и нарязани
шепа бейби спанак, нарязан на ситно
1 глава лук
парченца мека червена люта чушка - нарязана на ситно
1 ч.л. бакпулвер
щипка морска сол
щипка риган
чили люспи - по желание
2 ч. л. от зехтина, в който са били мариновани сушените домати

Начин на приготвяне:
• Загрейте фурната до 190 °C.
• Пресейте брашното в купа, добавете полентата, бакпулвера и солта и разбъркайте добре. Добавете и останалите сухи съставки, като запазите част от кубчетата Arla и сушените домати.
• Поставете всички течни съставки в купа и разбъркайте добре.
• Изсипете течната смес в сухите съставки и разбъркайте докато всички съставки с смесят, но без да разбивате.
• Използвайте лъжица или лъжичка за сладолед, за да напълните формичките за мъфини, които предварително сте намазали с мазнина за да не залепнат.
• Добавете останалата моцарела и сушените домати върху всеки мъфин.
• Поръсете с прясно смлян черен пипер и щипка чили, ако желаете.
• Печете 15-18 минути за малки мъфини или 20-25 минути за по-големи.
• Готови са, когато се надигнат и са златистокафяви. Извадете от фурната и оставете да престоят няколко минути, преди да ги извадите от формичката.


(в материала има продуктово позициониране)