Искате да направите някакъв страхотен десерт, но не ви се занимава с печене, дълго чакане и хиляди съставки? Имаме едно страхотно предложение за вас - чийзкейк без печене. Научете се да приготвяте този десерт и няма да съжалявате - супер лесен е, няма никакво "готвене" и всичко, което трябва да имате е наистина добро масло и отлично крема сирене. А използвайки натуралното крем сирене от Arla, направено от четири естествени съставки без изкуствени добавки, можете да сътворите това сладкарско чудо, знаейки, че всяко парче е изпълнено само с любовта, която сте вложили в него.

Продукти за основата:

150 гр натрошени пълнозърнести бисквити
75 гр масло Lurpak

Продукти за пълнежа:


150 мл сметана (38%)
400 гр. натурално крем сирене Arla
150 захар
1 бр. ванилия
300 гр. замразени ягоди
3 с.л. захар
Настъргана кора и сок от 1 лимон
Пресни плодове за украса (малини, ягоди, боровинки, къпини)

Начин на приготвяне на основата:


Натрошете бисквитите. Разтопете маслото и разбъркайте добре с трохите.

Поставете сместа за основата във форма за печене (с 24 cm диаметър) и я покрийте с хартия за печене. Притиснете сместа, докато не стане равна и гладка. Оставете в хладилника и изчакайте да се втвърди.

Начин на приготвяне на пълнежа:


За да направите пълнежа, разрежете по дължина ваниловата шушулка, извадете семената и ги смесете със захарта и натуралното крем сирене Arla до получаване на пухкава смес. Разбийте сметаната и я добавете внимателно към сместа с крем сиренето. Изсипете пълнежа върху основата, заравнете повърхността и оставете чийзкейка в хладилника, докато се охлади напълно и стегне.

Начин на сервиране:


В тиган сложете замразените ягоди и захарта, сложете на котлона и оставете да ври 5 минути. Пасирайте соса и подправете с лимоновата кора и лимоновия сок. Оставете “сиропа” го да изстине в хладилника и излейте върху готовия чийзкейк заедно с пресните плодове преди сервиране.

(в материала има продуктово позициониране)