Паста карбонара

17 септември 2021 | 12:00
34147
0

Искате да приготвите нещо специално и да зарадвате с него любимите си хора? Какво ще кажете за тази невероятна рецепта за паста карбонара?

Време за готвене и подготовка: 15 мин.
Порции: 4 бр.

Необходими продукти:

250 г (1 опаковка) крем сирене Arla Натурално Family pack

50 г масло

50 мл зехтин

100 г бекон

1 глава лук

1 скилидка чесън

½ зелено чили

20 г магданоз

30 г див лук

6 жълтъка

500 г спагети

черен пипер



Начин на приготвяне:

Маслото и зехтинът се нагряват до висока температура. Беконът се нарязва на парчета и се пържи, докато започне леко да покафенява. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Добавят се в тигана заедно с чилито и всичко се готви, докато лукът стане прозрачен.

Спагетите се сваряват според указанието на опаковката, след което се отцеждат. Оставете ги в тенджерата и запазете около 100 мл. от водата, в която са се варили.

Крем сиренето се разбива в блендер заедно с жълтъците и се добавя към горещите спагети, след което се гарнира със запържения бекон с лук и чесън. Подправя се със сол и черен пипер и се прибавя запазената вода от варенето.

Разбърква се, докато всичко се смеси и се получи деликатен, гладък сос. Поръсва се с магданоз и див лук и се сервира.

Woman.bg

Сайтът за истинската жена