Някога, преди много, много години, още докато се занимавахме с това да превеждаме старобългарски текстове в университета, попаднах на една страшно интересна книга с гадания. Дали заради тая изконна черта на българина да вярва в митове и самодиви, или заради простото човешко любопитство, но ако говорим за последните 300 години, незнаен автор беше събрал куп признаци, по които може да се гадае - от това каква ще е годината, до това кога ще се влюбиш или пък в точно кой ден от лятото ще падне дъжд.

И докато в редакцията с момичетата си говорим за това как може да "гадаеш" за един човек по външния му вид или по това какво предпочита за ядене, решаваме да направим един много бърз тест на тема - каква жена си според това как обичаш да приготвяш сандвича си за работа.

След дългото лято отпуските вече свършиха и сякаш всички сме в офисите. Но какво има в кутията за храна на момичетата, които предпочитат да приготвят обяда си сами?

За целите на това специално проучване с основна идея да изследваме идентичността на 3 бизнес дами, каним на кратък разговор финансов директор на 37, дама която оглавява криейтив екип на малка ПР агенция и модна редакторка.

И трите са в онази страхотна възраст малко преди 40, в която всяка жена вече знае точно какво иска от живота си. И така, каква е тяхната рецепта за перфектния сандвич за работа и какво можем да разберем за тях от начина, по който приготвят хапването си за офиса? Това ще установим в рамките на нашия мини кулинарен експеримент. Специално за тези 3 страхотни момичета, нашите партньори от Arla пък предоставиха богат избор от няколко вида сирена, с които да направят сандивичите си. И ето какво предпочетоха те:

Финансовият директор

Нейната работа е важна и отговорна. Затова тя е от момичетата, които обичат да организират деня си до най-малкия детайл. За своя сандвич тя избира класичеко кръгло хлебче и едно уникално сирене на Arla - Havarti. Традиционното датско сирене има характерен вкус и една специфична леко стипчива нишка, което го прави наистина божествено.

Крема сиренето на Arla в неговия Light вариант пък е иделно за намазване на сандвича, вместо масло например.

Добавяме няколко репички и листенца киселец. Финансовият директор ни изненада - каза, че обожава сандвич с киселец, а в началото на есента той отново е свеж и пресен както напролет. Сега може да се намери киселец с червени нишки, които са сигурна гаранция за куп витамини в листенцата му. И воала: сандвичът на финансовия директор с Хаварти, леко крема сирене, киселец и репички е готов. Рецептата издава едно момиче, което определено има вкус към живота, обича да върши нещата бързо и без да прави компромис с качеството.

Модният редактор

Тя понякога е хаотична, вечно се бави със сроковете и признава, че е влюбена в детайлите от живота. Затова и обича да се наслаждава на храната си истинки. Все пак обаче не иска да пълнее, понеже как може да носи любимата си синя рокла ала Кари Брадшоу, ако качи няколко килограма. Затова и сандвичът на модната редакторка е леко аскетичен, но много арт и доста вкусен. Какво има в него?

Черно пълнозърнесто хлебче, малко зелена салата, авокадо, няколко лентички, нарязани с белачката за картофи, краставица и тайната съставка...

Тя е домашно приготвено сладко от вишни без никаква добавена захар. В допълнение - леко крема сирене Arla, за да се усети вкуса на вишните и краставицата.

Модният редактор иска да бъде в перфектна форма. Сандвичът ѝ е диетичен, но дооооста вкусен. Да, тя знае как да постигне максимум ефект с минимум калории.

Криейтив директорът

Снимки, срещи с клиенти, презентации, ежедневни решения, които често изстискават всичките ѝ сили. Криейтив директорът признава: "Имам нужда от енергия. И изобщо не ме интересува колко калории има в моя сандвич. И винаги си го изяждам целия. Диетите никога не са били за мен".

Какво обаче има в нейната кутия за обяд в офиса?

Мини франзела, с богат слой крема сирене с билки на Arla, няколко слайса Гауда (криейтив директорът унищожава останалите слайсове още сутринта, докато приготвя сандича си), лентички от свежа зелена тиквичка, жълти домати, резенчета краставица и малко маслини.

Това е един голям, вкусен сандвич. Достоен за момиче, което хаби наистина много енергия през деня си.

*В рамките на този експеримент не пострада нито една рокля или маникюр, но бяха унищожени няколко кутии крема сирене Arla, опаковка Хаварти и Гауда. По време на този експеримент разбрахме още, че си имаме работа с 3 страхотни жени. Какви наистина са те обаче? Можем само да гадаем по вкуса им за живота. А вие как обичате сандвича си? Каква история разказва за вас вашата кутия за обяд в офиса? И... хайде да бъдем честни - кой от трите сандвича ще си изберете, ако сега са пред вас.

Аз съм честна: сандвичът на модния редактор със сладкото от вишни ми се струва върхът!

(в материала има продуктово позициониране)