Рап с фалафел - перфектна комбинация от хрупкави свежи зеленчуци и най-добрия фалафел и всичко това споено с натуралния и свеж вкус на крем сирене Arla. Импровизирайте с различни зеленчуци и се насладете на вкусен обяд в парка, в офиса или удобно настанени на дивана.

Необходими продукти:
За фалафелите:
1 консерва нахут в саламура (приблизително 400 g)
5 стръка магданоз
1 малка глава лук, нарязана на едри парчета
1 скилидка чесън
1½ с.л. брашно
¾ ч.л. сол
½ ч.л. сода за хляб
1½ ч.л. нарязан кориандър
1 ч.л. смлян кимион
¼ ч.л. кайенски пипер
1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
Олио
За ментовия сос:
200 g крем сирене Arla натурално
2 ситно нарязани скилидки чесън
4-5 листа мента, нарязани на ситно

сол на вкус

За раповете:
4 рапа
50 g салата валериана
½ краставица, нарязана на кубчета
2 домата, нарязани на тънки ивици
1 червен лук, нярязан на тънки ивици
12 фалафела
1 с.л. семена от черен сусам
Песто от босилек
Мариновани халапеньо



Приготовление:
1. Отцедете нахута и го изплакнете в сито.
2. Смелете с помощта на кухненски робот нахута, чесъна, магданоза и лука докато станат на пастет. Използвайте функция „пулсиране“, за да можете да контролирате процеса. Сместа трябва да бъде нарязана на ситно, но да не е на пюре. Сложете я в купа и я разбъркайте заедно с останалите подправки.
3. Намокрете ръцете си и оформете сместа на около 15 равни топчета.
4. Сложете олиото в тиган. В тигана трябва да има около 2 см олио. Загрейте го до 180°. Ако олиото не е достатъчно горещо, фалафелите ще се разпаднат.
5. Пържете фалафелите за около 10 минути - или докато станат хрупкави и златисти. Обърнете ги няколко пъти по време на пърженето.
6. За да приготвите ментовия сос разбъркайте в купа крем сиренето Arla, чесъна, ментата и солта докато се получи хомогенна смес.
7. Намажете раповете с ментов крем и разпределете върху тях валерианата, доматите, краставиците, червения лук и фалафелите. Гарнирайте със сусам, зелено песто и халапеньо.

(в материала има продуктово позициониране)