Има ли дете, което да не обича бургери? Това е любимо ястие и за малки, и за големи. Днес ви споделяме лесен начин за приготвяне на вкусни бургери, от които цялото семейство ще остане доволно...

Продукти за 4 бургерa:

600 гр. телешка кайма

4 питки

1 голям домат

½ глава червен лук

Краставица

Туршия

За млечния сос:

200 гр. крем сирене Arla натурално

100 гр. заквасена сметана

2 с. л. зехтин

1 скилидка чесън

Сол и черен пипер

Приготовление:

Сложете всички продукти за соса в блендер и разбийте, докато се смесят добре. Подправете със сол и черен пипер.

Подправете каймата със сол и пипер. Омесете я и я разделете на 4 равни части. Оформете бургерите и ги изпържете в тиган за 3-5 мин. от всяка страна, докато соковете, които се отделят от него станат бистри и придобият златист загар.

Разрежете питките и затоплете всяка от страните на сух тиган, намажете с кетчуп, горчица или майонеза по желание. Върху долната половинка сложете по 1 с. л. отцедена туршия, покрийте с изпечения бургер, полейте със соса и добавете резени домат, червен лук и краставица. Покрийте с горната половина на питката и сервирайте.

Към бургерите може да поднесете печени и ли пържени картови с допълнително сос за топене.

(в материала има продуктово позициониране)