Сюрпризирайте любимите си хора с очарователно вкусни домашни понички, скрили в топлата си пухкава обвивка нежен крем, в който ще се влюбите!

Продукти:

½ чаша царевично брашно
½ чаша брашно от спелта
1 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сода
¼ ч.л. сол
¼ ч.л. куркума
1 голямо яйце, разбито с вилица
1//2 чаша кисело мляко
1 с.л. масло, разтопено
1 кутия (250 г) крем сирене Arla Натурално за намазване

По желание:
1 с.л. сос срирача или 1 с.л. сушени домати, нарязани на ситно или 1 с.л. пресен розмарин, нарязан на ситно или ½ чаша настърган чедър

Приготвяне:

Смесете двата вида брашно, бакпулвера, содата, солта и куркумата. Ако ползвате сушени домати/розмарин или чедър, добавете и тях. Към разбитото яйце добавете киселото мляко, разтопеното масло и сосът срирача (ако ползвате сос).

Излейте течните съставки съм сухите и разбъркайте, колкото да се смесят. Подгответе форма за печене на понички с 6 гнезда. За по-лесно излизане на изпечените понички, намажете формата с малко мазнина, поръсете с брашно и изтръскайте (както се процедира с форма за кекс).

Много внимателно разпределете сместа в гнездата, като запълвате ¾ от тях. За улеснение може да използвате сладкарски пош. Тъй като големината на формите варира, ако ви остане от сместа, може да изпечете в индивидуални форми за мъфини.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 14 минути. Тъй като фурните са различни, след 10-та минута проверявайте за готовност. Поничките са готови, когато са златисторозови и забита в тях клечка за зъби излиза суха.

Охладете готовите понички върху решетка. Когато са достатъчно охладени, може да ги слепите две по две с крем сирене Arla или да ги намажете със сирене като глазура.

Поднесете ги с микс от цветни зеленчуци като закуска, брънч или лек обяд.

Рецепта и стайлинг: Маги Пашова

(в материала има продуктово позициониране)