Съчетанието между спагети и бекон, комбинирано с настъргани моцарела Arla и пармезан, доставя несравнима радост за небцето и душата. Ароматът е обсебващ, а преживяването - върховно!

Необходими продукти:

400 г спагети/лингуини
125 г тънко нарязан бекон
250 мл сметана за готвене
2 яйца
100 г настъргана моцарела Arla
75 г пармезан настърган
сол и черен пипер на вкус
вода



Приготовление:

Запържете парчетата бекон, докато станат златисти и хрупкави. Оставете бекона да се отцеди върху хартиена кърпа и го разделете на по-малки парчета. Избършете тигана.

Добавете сметаната, солта и черния пипер в тигана и оставете да заври.

Смесете яйцата и пармезана в купа.

Междувременно сложете вода със сол в голяма тенджера и оставете да заври. Варете спагетите в продължение на 8-10 минути, докато се сварят ал денте.

Отцедете спагетите с помощта на гевгир и ги върнете в тенджерата. Изсипете горещата сметана, а след това запържените парчета бекон и сместа от яйца и сирене в спагетите. Разбъркайте добре. Опитайте и овкусете с още сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.

Сервирайте спагетите веднага и поръсете отгоре с настърганата моцарела Arla.

(в материала има продуктово позициониране)