Автор
Цвета Герчева

Супер лесен и уникално вкусен чийзкейк - запомнете тази рецепта! Ще се влюбите!

Тя се казва Калина и е главен счетоводител на една много голяма международна компания. Но това е само във времето от 9.00 до 17.00. През останалата част от денонощието си е нашата приятелка Калина, която нонстоп кипи от идеи за пътешествия и винаги успява да намери сериозен повод да ни събере за по чаша вино вкъщи, понеже... "Е, не може да не дойдете, днес е задължително, защото...".

Това изречение много често завършва с: "Не може да не дойдете, ще ви направя чийзкейк!". Излишно е да споменавам, че ако едно момиче може да се справи с финансите на солидна институция, вероятно може да се оправи и с рецептата за чийзкейк. И все пак, в нейната рецепта има нещо, което сякаш кара сензорите на небцето ти да полудяват. Тайната, разбира се, е в качествените съставки. Както винаги, това важи и за кулинарията и за живота, нали?

И така - човек и добре да живее, един ден си казва "ще направя чийзкейка по рецептата на Калина, пък каквото ще да става". Часът е точно 12 на обед, аз излизам на шопинг и докато се мотая в кварталния магазин, се обаждам точно 3 пъти на легендарната Калина, за да я попитам какво да взема за чийзкейка. Докато преглежда фактури за по няколко милиона, ме държи на линия и диктува: "Сега отиваш до щанда със сирената, взимаш две кутийки рикота, от малките, една голяма маскарпоне, две кутийки Arla крема сирене натурално от големите, които са XL. Намери ли ги, идеално! Чакай че ми звъни шефът на втората линия, вземи и малини и пак ми се обади.".

Горе долу след час в магазина съм горд собственик на всички продукти, заемам се да направя чийзкейка и да ви кажа - стана великолепен. Има уникален нежен "чийзи" вкус, текстурата стана прекрасна, топингът с шоколад е тотален хит и с две думи нямам какво да кажа, освен - пробвайте да го направите и вие.

Крема сиренето на Arla идеално допълни рецептата, за мен лично това е откритието на сезона. Освен това определено е натурално - когато отворите кутийката и вдъхнете аромата, ще усетите как ухае на мляко и масло. Точно това искам от крема сиренето и съм щастлива, че вече мога да го имам с Arla.

И така - ето рецептата. Искам да отбележа, че не е нужно да печете. Това е чийзкейк, който се приготвя само от сурови съставки. И е много лесен. Просто не правете компромис със съставките. Много е важно да са хубави.

Съставки:

2 пакета какаови чаени бисквити

1 пакетче масло от 200 г

1 голяма кутия маскарпоне - 400 мл.

2 малки кутии рикота от по 200 мл.

2 големи кутий XL Arla натурално крема сирене

1 заквасена сметана - 500 мл.

3 супени лъжици пудра захар

1 чаена лъжичка течна ванилова есенция

200 г малини, къпини или плод по избор

200 мл. течна сметана

3 млечни шоколада

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото, натрошете бисквитите, разбъркайте добре и направете рохкав маслен блат на дъното на формата за чийзкейк. Щом разстелете бисквитеното дъно, оставете в хладилника да стегне.

2. В голяма купа разбъркайте всички сирена внимателно с шпатула. Добавете пудрата захар и ванилията.

3. Извадете формата за чийзкейк, изсипете половината количество от плънката и наредете плодовете. Аз лично предпочитам малини.

4. Разстелете внимателно остатъка от плънката.

5. В тиган загрейте на средна температура течната сметана. Начупете 3-те шоколада и бъркайте внимателно, докато не се получи нежен шоколадов крем.

6. Залейте чийзкейка и оставете в хладилника за поне 10 часа.

7. Воала - вие току-що направихте най-уникалния чийзкейк на света.

*Съветът на woman.bg: Не се стархувайте. Експериментирайте. Пробвайте тази рецепта и не забравяйте тайната съставка - крема сиренето на Arla, което прави този чийзкейк наистина великолепен!

(в материала има продуктово позициониране)