Няма нищо по-хубаво от това да заситите глада с няколко ароматни и сочни кюфтенца. За още по-добър вкус, добавете и висококачествено крем сирене, а за финал - свежа, зелена гарнитура. Звучи прекрасно, нали? Предлагаме ви една бърза и изключително лесна рецепта:

Време за приготвяне: 20 мин.
Продукти за 4 порции:
100 g натурално крем сирене Arla
500 g телешка кайма
2 яйца
½ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
15 g магданоз
1 червено чили

За гарнитурата:
400 g тиквички
250 g аспержи
300 g зелено зеле
1 скилидка чесън
½ ч.л. сол
1 с.л. пресен розмарин
½ лимон
Зехтин

Приготовление:
Каймата се подправя със сол, черен пипер и чилито нарязано на ситно. Добавя се крем сиренето и всичко се омесва с ръце. Оставя се да престои поне 15 мин, за да могат вкусовете да се смесят и се оформят малки кюфтенца. Подреждат се в тава и се пекат около 12 мин. на 200°С.
За да се приготви гарнитурата, тиквичките се срязват на две по дължина и се изчистват от семките, след което се нарязват на едри парчета. Аспержите се почистват от долната им бяла част и се нарязват на парчета с подобни размера на тиквичките. Зелето се нарязва на ситно.
Подготвените зеленчуци се посоляват и се оставят за 10 мин. да престоят, след което се отцеждат от водата, която са си пуснали.
В тиган се нагрява зехтина с пресния розмарин и счуканата скилидка чесън. Добавят се зеленчуците и се пържат около 3 мин. Подправят се с настъргана лимонова кора и се сервират заедно с топлите кюфтенца.

(в материала има продуктово позициониране)