Зелен тарт със сирена

02 юни 2021 | 11:00
34471
0
0

Приготвяте се за пикник, но все още обмисляте на каква вкусотия да заложите? Имаме перфектното решение - зелен тарт със сирена, а рецептата, която ни представя Михаела Белорешка от Natured Good Food е невероятно лесна и апетитна!

Време за приготвяне: 20 минути
Време за печене: 20 минути
Общо време: 40 минути

Необходими продукти:

За тестото:
2 ч. брашно (аз използвах лимец)
1 ч. студено краве масло, нарязано на кубчета
1 яйце
2 с.л. студена вода
щипка сол

За плънката:
200 гр. листа коприва
200 гр. листа лапад
2 стръка пресен лук
1 с.л. гхи
сол, пипер
3 яйца
125 гр. крем сирене Arla Натурално
200 гр. пълномаслена сметана
150 гр. твърдо сирене Havarti Аrla слайс
100 гр. моцарела Arla слайс
по 3 стръка магданоз, копър и джоджен

Начин на приготвяне:

Брашното, солта и маслото се слагат в блендер и се смилат, докато маслото стане на дребни трохи.

Прибавя се яйцето и отново се блендира.

Когато яйцето се смеси добре с брашното, се налива водата на тънка струя.

Изчакваме 10-20 секунди, докато тестото само се оформи на топка. Хоп, готово!

Прибираме в хладилник за 20 минути да стегне.

През това време приготвяме плънката. Измиваме и почистваме добре листата.

Нарязваме копривата, лапада и лука и ги задушаваме в тенджера с малко гхи, сол и пипер, докато намалят обема си, около 1-2 минути.

Прехвърляме зелениите в купа и добавяме крема сиренето, яйцата и сметаната. Разбъркваме всичко, докато се смеси добре.

Изваждаме тестото от хладилника и разточваме според големината и височината на формата.

Прехвърляме тестото в тавата и оформяме борд. Поставяме фолио за печене и отгоре поставяме бобени зърна, които ще държат блата ниско. Печем го 10 минути в предварително загрята фурна.

След като блата стане леко твърд, но не златист, изваждаме и нареждаме листовете сирене равномерно.

Отгоре изсипваме зелената смес и поръсваме с билките, нарязани на ситно.

Печем за около 20 минути, докато плънката стегне и тартът стане красив и златист.

Бележка:

Може да използваш спанак, киселец, левурда или друг вид зеленолистни.
 

(в материала има продуктово позициониране)

Woman.bg

Сайтът за истинската жена

Коментари

Добави Коментар