Автор
Веселина Пунева

“Отговорите на специалиста” - поредица от интервюта с лекари, в които задаваме вашите въпроси

Днес ви представяме новия съвместен социален проект на Woman.bg и Acibadem City Clinic болница Токуда - “Отговорите на специалиста”. През последните дни и седмици на извънредна обстановка всички сме принудени да стоим у дома и да избягваме излишни излизания, за да предпазим себе си и близките си. Прегледите и консултациите не са препоръчителни и това ни кара да търсим отговори на медицинските си въпроси в различни форуми и групи, а там трудно ще получим мнение на специалист. За жените в ранна и напреднала бременност ситуацията не е никак приятна и ние искаме да помогнем с намирането на възможно най-полезната информация за тях.

Затова се обърнахме към нашите партньори от болница Токуда, с които стартираме поредица от видеа. С тях създадохме и проекта Мисия Бебе. В първото ще съберем вашите въпроси в областта на акушерството и гинекологията и ще ги зададем на отличните лекари от АГ отделението на болницата, които имат богат опит в проследяването на нормални и усложнени бременности. Насреща за нашите питания ще са д-р Сузана Нашар, началник на Родилен сектор, д-р Мария Атанасова, д-р Данаил Илиев, д-р Анна Богданова.

Ще можем да ги попитаме за всичко, свързано с бременността - нормално ли е да изпитваме гадене и неразположение след четвъртия месец, как да реагираме при симптоми на настинка, какво да правим, ако току-що сме видели положителния тест за бременност, как да различим родилните контракции от тези на Бракстън Хикс, в какъв случай задължително трябва да се свържем наблюдаващия лекар и други.

Вашите въпроси можете да задавате в платформата: www.ask.woman.bg, а отговори ще получим на 10.04.2020 (петък) от 11 часа.

(платено съобщение)