Винаги сте мечтали да имате дъщеричка и сега нямате търпение ехографът да покаже пола на детето ви? Всъщност има признаци, които ще ви позволят да разберете дали ще имате син или дъщеря много по-рано.

Въпреки това подчертаваме, че ехографското изследване е най-точният метод за определяне на пола на бъдещото дете. Всички останали начини са ненаучни, но са се доказвали като ефективни векове наред, когато нашите предци са предсказвали какво ще е бебето без високи технологии.

1. Високо коремче
Ако усещате, че основното тегло се пада в центъра на корема или малко по-ниско, това е признак, че очаквате момиче. Момчетата обикновено се разполагат в най-долната част на корема.

2. Гадене
А сега имаме лоши новини – бременността с момиче често е съпроводена от силно сутрешно гадене, което изобщо не намалява след първия триместър. Това е свързано с високите нива на хормоните, отговарящи за женския пол на бебето.

3. Сърдечен ритъм
Сърчицата на момиченцата бият по-начесто от тези на момчетата. 140-160 удара в минута са признак, че детето ще е от женски пол.

4. Вкусови пристрастия
Бременните, които износват момиче, по-често изпитват глад за сладко – шоколад, сладолед, бисквити и бонбони. А онези, които очакват момче, пощуряват по киселите продукти.

5. Състояние на кожата
Заради същите онези хормони, които предизвикват сутрешно гадене, по кожата се появяват пъпки, повишава се интензивността на работа на мастните жлези. Но не се притеснявайте – пъпките ще изчезнат веднага след раждането. Също както и пигментните петна и лющещата се кожа, които често съпровождат бременността с момиче.

6. Резки промени в настроението
Раздразнителност, потиснатост, гняв – тези емоции сякаш са по-характерни за мъжете. Но въпреки това бъдещата майка получава подобни изблици, именно когато износва момиче.

7. Сън
Ако спите на дясната си страна през повечето време, започвайте да пазарувате бебешки дрешки в розово. Бъдещите майки на момченца най-често спят на лявата си страна.

8. Коса
Ето защо се казва, че момичето отнема красотата на майка си. Влошава се състоянието не само на кожата, но и на косата – тя започва да изглежда изтощена и рядка. За сметка на това бременните с момичета не страдат от главоболие и почти никога нямат проблеми с кръвоносните съдове.

9. Цвят на урината
Този метод за определяне на пола на бъдещото дете се е използвал хиляди години. Обикновено ярко-жълтият цвят на урината показва, че сте бременна с момиче. Въпреки това е добре за всеки случай да си направите изследвания, за да сте сигурни, че няма друга причина за това оцветяване.

10. Движения
Хората са забелязали, че бременните, които очакват момиче, са по-грациозни, плавни и изящни от майките, които очакват момче. Ето и още един тест – протегнете ръце напред. Направихте ли го? Ако дланите ви са обърнати нагоре, значи очаквате момиче.

11. Размер на гърдите
Гърдите нарастват при всички бременни, но ако бюстът се увеличава рязко или лявата гърда става по-голяма от дясната, гответе се да гледате момиченце.

12. Тест с чесън
Продуктите, които ядем, променят телесната ни миризма. Но ако бременната изяде скилидка чесън и мирисът на кожата ѝ не се промени, значи тя очаква момиче.

13. Вещи сънища
Твърди се, че ние сънуваме деца от противоположния пол на нашето бебе. Ако сънуваме момче, ще се роди момиче и обратното.

14. Интересът на децата
Този признак е за онези, които очакват второ дете. Ако имате син и той много се интересува от вашето коремче, това е признак, че очаквате момиче. Ако не – ще ви се роди момче. И обратното – момиченце, което не проявява никакъв интерес към коремчето на майка си, скоро ще се сдобие със сестричка.

15. Теглото на бащата
Много бъдещи татковци по време на бременността на жените си се държат и те като бременни – капризничат и дори напълняват. Ако вашият мъж е започнал да трупа килца, това е признак, че очаквате момиче.

16. Формата на носа
Някои смятат, че бременните, които очакват момче, претърпяват промени във формата на носа – той става малко по-широк, отколкото е бил преди бременността.

17. Тъмна линия
Линията, която се появява на корема от слабините до пъпа, също може да ви подскаже какъв ще е полът на бъдещото дете. Ако чертата приключва преди пъпа, ще родите момиченце. Ако стига над пъпа – момче.

18. Черти на лицето
Бременните, които износват момичета, обикновено страдат от отоци. Това се отразява и на лицето – клепачите и брадичката подпухват, лицето леко губи форма. Всичко това ще мине, не се притеснявайте.

19. Движенията на бебето
Според народното поверие момиченцата по-често побутват майка си от лявата страна. Малките девойчета обикновено са много активни и подвижността им може да причини дискомфорт на бъдещата майка. При това обаче момиченцата започват да „ритат“ по-късно от момчетата.