Автор
Woman.bg

5 бебета се родиха за 52 минути в пловдивска болница

На 25 ноември, между 14:35 и 15:27 часа животът на цели 4 български семейства се променя завинаги. За краткия интервал от 52 минути в пловдивска болница проплакаха пет бебенца - всичките родени по естествен път.

Първа на бял свят се появява малката Ана – тя се ражда в 14:35 часа, с тегло 3430 грама и ръст 51 сантиметра. След нея се ражда Екатерина, а след това близначките Андрияна и Гергана. Първата проплаква с в 15:10, а вторара 15:14 часа. Единственото момче в компанията - Любомир, като истински джентълмен се ражда последен - в 15:27 часа.

От болничното заведение с гордост разкриват, че всичките им 9 пациента са в прекрасно състояние – здрави, щастливи, усмихнати и шумни, благодарение на 11 специалисти, погрижили се за тях.

Екипите, поели майките и техните мъници, се състоят от 4 акушер-гинеколози, 3 неонатози, 2 анестезиолози и 2 акушерки и по-конкретно от д-р Матев, д-р Бабаков, д-р Памукова, д-р Петрова, д-р Кренчев, д-р Георгиева, д-р Димитрова, д-р Миовска, д-р Белчева, ак. Ваклинова и ак. Карагьозова.

Най-голямо предизвикателство се оказват малките близначки Андрияна и Гергана. Причината? Още когато научава, че сърчицата, които туптят в нейния корем, са две, смелата им майка Надя завявява своето желание да ги роди по естествен път. Но истината е, че това е нелека задача, тъй като често пъти многоплодните бременности крият рискове от усложнения, които могат да затруднят естественото раждане. Екипът на болницата обаче дава всичко от себе си, за да изпълни желанието на Надя. Ади и Гери се раждат в добро състояние и с добри показатели, а мама Надя не само се чувства страхотно, но и не сваля усмивката от лицето си.