Автор
Woman.bg

Актриса накърми бебето си на фестивала във Венеция. Ето какви бяха реакциите...

Една от най-интересните случки около кинофестивала във Венеция, който спусна завеси на 7 септември, странно защо, незаслужено остана в периферията на вниманието на световните медии.

Докато по екраните се въртяха филмови заглавия и именити актьори и режисьори стъпваха напето по червения килим, една японска актриса смело разкри гърда и накърми бебето си пред камерите на фестивала, категорично изразявайки по този начин позицията си по темата за публичното кърмене.

37-годишната Сачико Фукумото не крие щастието, което изпитва, откакто пое най-новата роля в живота си – майчинството. От момента, в който звездата роди, тя споделя снимки от ежедневието си с новородената си рожба и показва колко отговорна задача е родителството.

View post on Instagram
 

Ето защо не е и учудващ фактът, че Фукумото премина с бебето си на ръце по червения килим на филмовия фестивал във Венеция, за да изуми всички с решението си да го накърми пред обективите на фотографи и оператори.

„Моето малко момиченце е обсебено от кърменето... Иска ми се да можех да вървя по червения килим кърмейки“, написа Фукумото на профила си във Facebook и сподели снимки от събитието. Тя поясни още, че дъщеричката ѝ изпитва нужда да суче по различно време и не се интересува от това дали в този момент майка ѝ има ангажимент, или разговаря с някой режисьор.

View post on Instagram
 

От думите на Сачико става ясно, че като майка тя се чувства длъжна да не се отделя от детето си, докато то има нужда от близостта на майка си. Според нея да лиши мъничето си от кърма би било непростима грешка на всяка майка.

Красивата азиатка, която присъства на премиерата на филма „Жена“, се появи с феерична и стилна рокля с принтове на птици. В същия тоалет бе облечена и дъщеричката ѝ.

Почитателите на актрисата не останаха безразлични към кадрите и изказаха своите адмирации от достойния избор на актрисата да накърми пеленачето. „Уоу, прекрасно. Твоето сладко малко момиченце е голяма късметлийка с такава майка. Господ да ви благослови“, изказа мнението си една от почитателките на Фукумото в социалната мрежа

В много от публикациите си във Facebook и Instagram актрисата обръща внимание на кърменето и вниманието, което всяка майка трябва да отдели на детето си през първите месеци от неговото израстване. Публикувайки кадрите, 37-годишната актриса дава пример на хиляди майки, че кърменето на обществени места не е табу.

С постъпката си тя призовава майките по света да не се срамуват да хранят рожбите си във всеки един момент, в който те има нужда от майчино мляко...

Сачико дори снима клип, в който гримьор я подготвя за участие, а тя е свалила връхната си дреха и кърми момиченцето.

Сачико Фукумото не е първата публична личност, която показва на света, че кърменето е свещен дълг и призвание на всяка майка. И че няма нищо срамно или лошо в това да разголиш гръд и да дадеш на детето си да черпи от нея първите сокове на живота.

Звезди като Анджелина Джоли, Лив Тайлър, Наталия Водянова, Оливия Уайлд, Аланис Морисет, Гуен Стефани, Пинк, Жизел Бюдхен, Миранда Кер, Даутцен Крус, също излязоха навън и от страниците на световни издания, от профилите си в социалните мрежи и дори пред телевизионните камери, напук на всеобщото отричане и масово осъждане на подобен интимен акт, демонстрираха как една майка кърми детето си.

Приветстваме с две ръце тяхната смелост!

Четете още: Знаменитостите, които насърчиха кърменето на обществени места